Podijeli objavu

Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je danas da se veseli ponovnom sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i najavio primjenu tema o kojima su raspravljali tijekom sastanka u ponedjeljak, piše CNN.

Tom je prigodom Trump ponovno napao medije nazvavši ih “neprijateljima ljudi” i optuživši ih za krivo prikazivanje sastanka u javnosti.

U nizu tvitova koje je jutros objavio Trump se hvali kako je sastanak s Putinom “velik uspjeh, osim pravim neprijateljima ljudi – medijima s lažnim vijestima”.

Trump: Svi problemi se mogu riješiti

“Postoji mnogo odgovora za probleme. Neki su lakši, a neki teži, no svi se mogu riješiti”, dodao je Trump na Twitteru.

Putin je rekao da su on i Trump postigli nekoliko sporazuma, no ni Trump ni Bijela kuća nisu potvrdili nikakve stvarne sporazume između dviju zemalja.

Trump je odbacio kritike da je mekan prema Rusiji naglasivši da nijedan američki predsjednik nije bio toliko tvrd prema Rusiji kao on.

“Predsjednik Putin to zna bolje nego bilo tko drugi, sigurno bolje od medija”, rekao je Trump dodajući da ruski vođa zbog toga sigurno nije sretan.

Putin: Vidimo da postoje snage u SAD-u koje su spremne olako žrtvovati rusko-američke odnose 

Trumpa kritiziraju i pripadnici njegove stranke zbog izjava na konferenciji za novinare s Putinom u Helsinkiju, prema kojima se činilo da je više na Putinovoj nego na strani američkih obavještajnih službi.

Putin je danas upozorio na “snage u Sjedinjenim Državama koje su spremne žrtvovati rusko-američke odnose”. Ruski vođa dodao je da su te snage čak spremne žrtvovati i radna mjesta i naštetiti američkoj ekonomiji dok vode svoje vlastite političke bitke.

Podijeli objavu