Podijeli objavu

Djevojka jednog gangstera, misleći da ga je netko oteo, o njegovom je nestanku obavijestila policiju koja je potom pronašla hrpu zlata, skupocjenih satova i nakita te bitcoina u vrijednosti od 1,2 milijuna funti, piše Independent.

Djevojka Sergejsa Tereska alarmirala je javnost i u travnju prošle godine nakon što ga je netko ugrabio iz dobrostojeće četvrti Virginia Water u Surreyu. Kad je policija stigla do njihove kuće, otkrili su ogromnu plantažu marihuane u kući iz koje je ovaj Latvijac nestao.

Teresko, inače dugogodišnji član organizirane bande, pojavio se neozlijeđen ubrzo nakon ovog posljednjeg nestanka, a kad je policija pretražila njegovu kuću, osim zlata, nakita i satova, pronašli su i novčanik za kriptovalutu s pohranjenom ogromnom količinom bitcoina.

Unatoč tome što nije imao stalno zaposlenje, Teresko je vozio skupocjeni terenac i imao pristup sefu u banci u kojem je bilo zlatnih poluga i dragulja te 20.000 funti u kešu.

Poliscija Surreya tako je postala prva policijska postaja koja je u nekoj raciji zaplijenila i neku kriptovalutu, pretvorila je u funte i dobila odobrenje od suda da novac pohrani u blagajnu vlade i policije.

Detektiv Matt Durkin rekao je da kriptovalutu, osim običnih građana, koristi i puno kriminalaca.

‘Znamo da se kriminalne radnje naplaćuju i u bitcoinu, no ne pristajemo na to da je takva vrsta kriminala izvan našeg dosega.’

Teresko se na sudu izjasnio kao kriv za pranje novca, uzgoj marihuane i posjedovanje vrijednih predmeta i novca do kojih je došao na protuzakonit način.

Osuđen je na devet godina i tri mjeseca zatvora. Također, mora vratiti više od 2 milijuna funti što je protuvrijednost zaplijenjenog nakita i satova, ali i bitcoina.

Podijeli objavu