Podijeli objavu
Young woman applying sunscreen lotion on the beach

Nikada dosta savjeta oko ljetne njege kože, stoga vam donosimo još 10 super beauty ideja za savršeno ljetovanje.

1. Prije izlaganja suncu dobro je napraviti piling kože, ali to nipošto ne činite neposredno prije odlaska na sunce. Tako ćete ravnomjernije pocrnjeti, a boja će biti vrlo sjajna. Piling radite svakih četiri do pet dana prije tuširanja. Utrljajte proizvod kružnim pokretima jagodica, ali lagano kako se ne bi pojavilo crvenilo. Potom mlazom tople vode isperite gel i nastavite s tuširanjem.

2. Ne preporučuje se odlazak u solarij, jer on ne štiti od UVB zračenja i sasvim je pogrešno uvjerenje kako će se odlaskom u solarij koža pripremiti za ljeto. Posljedice solarija za kožu mogu biti razne, u obliku opeklina, alergijskih reakcija, umnožavanja madeža ili pak prelazak madeža u melanom. Umjesto odlaska u solarij radije koristite kreme za samotamnjenje.

3. UV šeširi i kape te majice s UV zaštitom jedan su od najboljih načina zaštite od štetnih sunčevih zraka, pružaju izuzetnu sigurnost, postojanost, visoke zaštitne faktore (UPF 50+), povoljnu mikroklimu i omogućuju dulji boravak na otvorenom. Kada kupujete odjeću s UV zaštitom, provjerite ima li oznaku europske norme koju je i Hrvatska usvojila (HRN EN 13758-1:2003 i HRN EN 13758-2:2003).

4. Ljeti posebno treba voditi brigu o njezi kože. Izrazito tanka i osjetljiva koža oko očiju lako gubi vlagu i oštećuje se, stoga je treba posebno pažljivo njegovati i štititi, posebno ljeti na jakom suncu koje je nemilice isušuje i tjera nas da češće trepćemo pa bore postaju izraženije i uočljivije. Sloj kreme za područje oko očiju vlaži i učvršćuje kožu te ublažuje isušenost izazvanu pijeskom, vjetrom i solju. Koža oko očiju je vrlo tanka te je za njegu i hranjenje dovoljna sasvim mala količina kreme. Nanosite je navečer (a ako ste prešli 40., možete i ujutro i navečer), lagano je utapkavajući jagodicom prstenjaka.

5. Za boravka na plaži zaštitite kapke tankim slojem sjenila za oči jer ono ne propušta sunčeve zrake te djeluje poput kreme za sunčanje i bolje je rješenje od krema ili ulja za sunčanje koji nadražuju sluznicu oka.

6.  Noću se sposobnost kože za apsorpciju aktivnih sastojaka iz krema pojačava pa su hranjive, obnavljajuće i hidratantne noćne kreme idealan način za ublažavanje bora i oštećenja nastalih tijekom dana. Nakon 30. godine noćna krema trebala bi biti obavezan dio njege. Velike vrućine, sunce, kao i vjetar i sol ako ste na moru, pojačano isušuju kožu te joj navečer treba nadoknaditi izgubljenu vlagu i nahraniti je kako bi bila spremna za novi vrući ljetni dan. Za ljeto odaberite laganu noćnu kremu koja čini kožu mekom i glatkom, posebno ako imate jako suhu kožu. Nanesite je na blago navlaženu kožu te je jagodicama prstiju nježno utrljajte. Otprilike čajna žličica kreme je prava mjera: preveliku količinu koža neće moći upiti pa će ostati na površini i zagušivati je.

7. Ljeti je posebno važno koristiti specifične kreme namijenjene za borbu protiv bora i drugih znakova starenja. Koristite je povremeno umjesto kreme nespecifičnog djelovanja koju inače redovno koristite, a u razdobljima jakog stresa za kožu (a ljeto je stresno za kožu) svakodnevno: uobičajenu hranjivu ili hidratantnu kremu nanosite ujutro, a anti-age kremu navečer.

8. Za hidrataciju kože ljeti odaberite serum ili proizvod u obliku gela i nježno ga utapkajte na područje obraza, vrata, brade i čela.

9. Kad je u pitanju dezodorans, ljeti biste trebali izbjegavati proizvode intenzivnog mirisa. Dajte prednost mlijeku ili kremi koji reguliraju znojenje, s dugotrajnim djelovanjem. Ako tijekom dana osjetite da se jako znojite, a niste u prilici da se operete ili presvučete, osvježite se osvježavajućim vlažnim maramicama bez mirisa.

10. I na kraju, ali najvažnije: nikamo  ne idite bez proizvoda za zaštitu kože od sunca koji ujedno štite od negativnih UV zraka, njeguju i potiču tamnjenje.

Podijeli objavu