Podijeli objavu

U slučaju da Grčka zatraži pomoć, Hrvatska će joj poslati svoja dva protupožarna zrakoplova. Odluka je to koju je donio ministar Krstičević, a koja se odnosi na humanitarno djelovanje oružanih snaga.

Ministarstvo obrane (MORH) spremno je poslati dva Canadaira radi pružanja humanitarne pomoći Grčkoj u gašenju požara, a odluku o tome donio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz prethodne konzultacije s premijerom Andrejom Plenkovićem.

INFERNO U GRČKOJ, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM, SPASITELJI NAIŠLI NA STRAŠAN PRIZOR: Pronašli su 26 tijela, ljudi su izgorjeli zagrljeni

“Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz prethodne konzultacije s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem donio je u utorak, 24. srpnja 2018. godine, Naredbu o spremnosti upućivanja dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 u svrhu pružanja humanitarne pomoći Helenskoj Republici u gašenju požara, ukoliko to Helenska Republika zatraži”, priopćeno je iz MORH-a.

Naredba je u skladu s Odlukom Vlade o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2018. godini i uz suglasnost predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, stoji u MORH-ovom priopćenju.

Autor: HINA

Podijeli objavu