Podijeli objavu

 

Jedna od najvećih i deseta najskuplja jahta na svijetu „Ocean Victory“, u vlasništvu ruskog milijardera Viktora Rashnikova, mami poglede znatiželjnika na sidrištu kod Lokruma.
Duljine 140 metara, ima sedam paluba i najveća je ikada izgrađena u talijanskom brodogradilištu Fincantieri Yachts u Muggianu.

Ruski milijarder stigao u Hrvatsku s jednom od najskupljih jahti na svijetu: pogledajte ljepoticu vrijednu čak 120 milijuna dolara! 1

Prima 26 putnika u 13 apartmana, te do 50 članova posade. Minimalna cijena luksuznog plovila ove klase iznosi oko 120 milijuna dolara, što vlasnikov novčanik može podnijeti, budući da se Rashikovljevo bogatstvo procjenjuje na 9,6 milijardi američkih dolara. Vlasnik jahte koja plovi pod zastavom Kajmanskog otočja imetak je stekao u industriji željeza i čelika.
Rashnikov je prema Forbesovoj listi 2017. godine uvršten među 14 najbogatijih Rusa, te je ujedno 156. najbogatija osoba na svijetu. Predsjednik je tvrtke “Magnitogorski željezni i čelični radovi”, a ovih dana odlučio se osobno uvjeriti u ljepote Dubrovnika. Milijarderovoj “Oceanskoj pobjedi” približio se i nakratko naš Željko Tutnjević,koji je zahvaljujući susretljivosti kapetana Jere Skorina i posade s palube broda” Skala Rezervata Lokrum” uspio snimiti ploveću ljepoticu iz neuobičajenog kantuna.

 

 

Podijeli objavu