Podijeli objavu

Nasilno policijsko privođenje jednog zadarskog ugostitelja sinoć je snimila kamera

Zadarska policija sinoć je uz upotrebu sile privela radnika u jednom zadarskom fast foodu.

Naime, kako doznaje Zadar News, policajci su izašli na intervenciju radi dojave o jakoj glazbi u fast foodu koja, ističu, uopće nije bila jaka, a o tome može posvjedočiti i njihov novinar koji je detaljno opisao tijek događaja u ugostiteljskom objektu na Branimiru.

Umjesto da su pričekali red, policajci su postupili vrlo neugodno prema gostima fast fooda ispred kojih su se naguravali kako bi došli do pulta i tako od jednog djelatnika zatražili osobnu iskaznicu. Nakon što je djelatnik fast fooda rekao da će dati osobnu iskaznicu čim završi jelo koje je upravo posluživao, agilni mladi policajac poručio mu je “Ja ću te izvesti”.

Nakon toga policajac bez ikakvog naloga ulazi u službene prostorije fast fooda i neprimjereno i mimo svih policijskih pravila povlači djelatnika fast fooda koji izjavljuje kako je spreman dati osobnu iskaznicu.

Tada i drugi policajac uskače upomoć svom kolegi, prvo bez ovlaštenja i on ulazi u prostorije fast fooda pa zajedno odvlače mladića ispred fast fooda, udaraju ga, povlače za majicu i vrat, guše ga i u konačnici bacaju ga na pod.

Prilazi djelatnica fast fooda koja povlači jednog policajca govoreći da ga puste i da će im dati osobnu. Na snimci se čuju i povici: “Sram vas bilo! Zašto to radite? Jeste face, svaka čast! Ma bravo…”

Štoviše, zadarski policajci su se kasnije vratili i po djelatnicu fast fooda koja je također privedena radi “ometanja rada policajaca”, doznaje Zadar News.

Policija se oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici su noćas oko 1 sat postupali po dojavi građana o preglasnoj glazbi u ugostiteljskom objektu na Obali kneza Branimira u Zadru, a kakvih dojava je u zadnje vrijeme veći broj.

Prilikom intervencije policijskih službenika jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta se oglušio na zapovijed policajaca, a pri tom ih je i verbalno vrijeđao, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

U svim slučajevima kada policijski službenik uporabi sredstva prisile, pa tako i u ovom slučaju, donosi se ocjena zakonitosti i opravdanosti uporabe sredstava prisile, a koji postupak je u tijeku.

Nastavno na navedeni događaj dodajemo kako se u prostorijama policije nalaze dvije osobe starosti 23 i 21 godina te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Napominjemo kako je cijela obrada događaj još u tijeku”, poručili su.

 

Podijeli objavu