Podijeli objavu

‘Preko 25 tona lubenica danas smo morali baciti jer ih jednostvano nemamo kome prodati. U trgovačkim lancima se prodaju lubenice iz Maroka, Albanije, Grčke i ostalih zemalja. ..’ napisao je između ostalog mladi Salvonac.

Antonio Gvozdić iz slavonskog mjesta Soljani na svom je Facebook profilu objavio snimku sa svog polja kojom je upozorio na sramotnu praksu u Hrvatskoj. Prema njojdomaći proizvođači u Lijepoj našoj u sustavu izvlače deblji kraj jer su prisiljeni baciti svoj proizvod dok trgovački lanci prodaju onaj uvozni.

“Gdje pronaći volju za ostanak u ovoj državi i bavljenje poljoprivredom kada u 20. godini svoga života doživljavaš ovakve stvari? Preko 25 tona lubenica danas smo morali baciti jer ih jednostvano nemamo kome prodati. U trgovačkim lancima se prodaju lubenice iz Maroka, Albanije, Grčke i ostalih zemalja. Razmislimo malo što kupujemo, pa će i oni razmisliti što će prodavati. Čitajmo deklaraciju proizvoda, kupujmo domaće proizvode jer je to jedini način za spas Hrvatske poljoprivrede”, napisao je Gvozdić uz snimku na kojoj iz traktorske prikolice izbacuje lubenice.

Autor: Danas.hr
Podijeli objavu