Podijeli objavu

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je da je Donald Trump njemu prvi dao poljubac na susretu u srijedu u Washingtonu, komentirajući fotografiju koju je američki predsjednik objavio na Twitteru i koja je odmah potaknula brojne komentare.

Fotografiju snimljenu na susretu dvojice čelnika koji su u Bijeloj kući razgovarali o trgovini, Trump je istog dana objavio na Twitteru.

Trump i Juncker se na fotografiji ljube u obraz, američki predsjednik je okrenut leđima a predsjednik Komisije ga grli oko vrata.

“Neobično je i protivno mom uobičajenom ponašanju da inicijativa nije došla od mene”, povjerio se Juncker u petak njemačkoj javnoj televiziji ARD-u.

“Nisam znao da je u Ovalnom uredu još jedan fotograf, ali je uspio prenijeti pravo ozračje susreta. A fotografiju je objavio Trump, ne ja”, dodao je Juncker.

Američki predsjednik je uz fotografiju objavio sljedeći komentar: “Očito je da se Europska unija, koju zastupa Juncker i Sjedinjene Države, koju zastupa vaš sluga, vole!”

Nakon višemjesečne napetosti Trump i Juncker su u srijedu zaključili neku vrstu trgovinskog primirja. Sve dok EU i SAD budu pregovarali, Trump će povući svoje prijetnje o uvođenju carina na europske automobile. Juncker je pak obećao povećati uvoz američke soje i ukapljenog plina u Europu, prenosi Hina.

Jean-Claudeu Junckeru (63) je takav rezultat usput omogućio da u drugi plan gurne njegovo ponašanje na nedavnoj večeri s 29 NATO-ovih čelnika na kojoj je navodno bio mrtav pijan. Nizozemski i portugalski premijer morali su tada pridržavati Junckera kojeg su zatim stavili u kolica.

Predsjednik EK-a je rekao da nije posrtao zbog pića nego zato što je imao problema s išijasom.

Podijeli objavu