Podijeli objavu

U anketi koju je objavio The Times prvi je put veći broj Britanaca koji žele referendum o konačnom sporazumu za Brexit, od onih koji mu se protive.

Istodobno, Europska unija odbila je ključne dijelove novog britanskog plana koji se odnose na trgovinske odnose nakon izlaska iz Unije. Vremena za postizanje dogovora sve je manje, rok je listopad.

S glavnim europskim pregovaračem dogovorio sam se da ćemo se ponovno susresti sredinom kolovoza i tada ćemo nastaviti s raspravama na tjednoj bazi kako bismo raščistili sve zapreke na putu prema snažnom dogovoru u listopadu. Onome koji će odgovarati objema stranama, rekao je Dominic Raab, britanski ministar za Brexit.

Na referendumu 2016., 17,4 milijuna glasača (51,9%) je podržalo odlazak iz EU-a dok se 16,1 milijun glasača (48,1%) tome protivilo. Mnoge provedene ankete su se pokazale pogrešnima oko rezultata.

Dvije godine nakon referenduma, anketa YouGova je pokazala da se mišljenje većine glasača nije promijenilo. U slučaju da se referendum o članstvu Britanije u EU održi sutra, 45% kaže da bi glasovali da Britanija ostane, 42% da izađe, 4% ne bi glasovalo, a 9% je reklo da ne zna, navodi The Times, a prenosi Hina.

Podijeli objavu