Podijeli objavu

Udruga In Spe implementira projekt pod nazivom „Knjigom za budućnost“. Cilj projekta je osposobljavanje osoba s mentalnim problemima i poremećajima za izradu didaktičke knjige i nastavak socijalnog poduzetništva u udruzi.

Izradom didaktičke knjige osobe s mentalnim problemima i poremećajima poboljšati će kvalitetu života na način poboljšanja slike o sebi, razvoja samopouzdanja, širenja socijalne mreže, integracije u zajednici kao i rušenja predrasuda i stereotipa o osobama s mentalnim problemima i poremećajima podizanjem svijesti u lokalnoj zajednici o kapacitetima članova udruge.

Didaktička knjiga predstavlja inovativan pristup djeci predškolskog uzrasta u smislu razvijanja motoričkih vještina, logičkog zaključivanja te čine alternativu videoigrama i televiziji. Knjiga je osmišljena na način da djeca usvajaju elementarne vještine, osjete taktilne, vidne, slušne podražaje kako bi razvijali senzornu integraciju. Knjige se izrađuju u različitim veličinama i prilagođeno dobi djeteta. Izrađuju se najvećim djelom od recikliranih i prirodnih materijala.

Didaktičke knjige Udruge In Spe za bolji razvoj djece 1

Knjiga se izrađuje od tekstila, točnije od tekstila se prave stranice na koje se poslije zašivaju dugmad, magneti, kopče, patent zatvarači, brojevi odnosno sat, slova, oblici životinja. Na ovaj način korištenjem knjige djeca mogu usvojiti vještine zakopčavanja ili otkopčavanja dugmadi, kopči, magneta, patent zatvarača. Također naučiti vezati pertle, praviti pletenice, povezivati godišnja doba sa određenim predmetima ili aktivnostima primjerice ljeto i more, školjke, suncobran, sunce i slično. Knjiga može imati različit broj stranica i biti prilagođena dobi i potrebama djeteta.

Funtastic book ili fantastična knjiga uskoro će biti dostupna u prodaji.

Za više informacija posjetite našu Facebook stranicu ili Instagram profil.

Javite nam se: E-mail: [email protected]

[email protected]

Podijeli objavu