Podijeli objavu

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da ne želi Europsku uniju kojom rukovodi Francuska i ocijenio da će predstojeći europski izbori biti odlučujući.

U intervjuu za internet izdanje njemačkog lista Bild Orban je rekao da nikad do sada EU nije bila suočena sa tako odlučujućim izborima. Izbori za EU trebaju se održati u svibnju 2019. godine.

Mađarski premijer je rekao da prije svega Nijemci trebaju biti na oprezu, jer postoji francuski koncept koji u osnovi znači francusko rukovodstvo u Europi plaćeno njemačkim novcem. On nije imenom spomenuo francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“To je nešto što ja odbacujem. Mi ne želimo Europsku uniju pod francuskim rukovodstvom. Europljani se trebaju slagati i treba pričekati europske izbore prije donošenja važnih odluka”, koje se odnose na budžet ili migraciju, rekao je on.

Macron je početkom srpnja rekao da “prava granica u Europi” dijeli “progresivne” od “nacionalista” i da će njihovo suprotstavljanje biti u centru europskih izbora 2019. godine.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu