Podijeli objavu

Usprkos sudskoj odluci, 711 migrantske djece koja su razdvojena od svojih roditelja na granici SAD-a i Meksika još uvijek nisu vraćena svojim obiteljima do datuma koji je odredio sud.

Kako prenose britanski mediji izjavu odvjetnika vlade Sjedinjenih Američkih Država da preko 700 djece još uvijek nije spojeno s roditeljima jer još nisu stečeni glavni preduvjeti.

Naime, kod neke se migrantske djece ne mogu sa sigurnošću utvrditi rodbinske veze, dok neki od roditelja imaju kriminalne dosjee ili prenosive bolesti.

Trump optužio demokrate

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa pokušala se distancirati od vlastite kontroverzne politike razdvajanja migrantske djece od odraslih na američko-meksičkoj granici.

Predsjednik Trump je lažno optužio demokrate za ovu taktiku, a ministrica unutarnje sigurnosti Kirstjen Nielsen je porekla da takva politika uopće postoji.

“Proteklih nekoliko tjedana u Kongresu, ali i u tisku, bilo je mnogo pogrešnih informacija o tome kako Ministarstvo domovinske sigurnosti namjerno radi stvari koje su nehumane, okrutne, nemoralne i sramotne. Ništa to ne radimo. Mi djelujemo prema nekim od najviših standarda ove zemlje. Pružamo hranu, medicinsku pomoć, obrazovanje i sve potrebno što djetetu treba. Moramo obaviti svoj posao. Nećemo se ispričavati zbog svog posla. Zakleli smo se da radimo ovaj posao”, rekla je tada Nielsen.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu