Podijeli objavu

Danas će se  u takmičenju za prestižnu titulu prvaka skokova s jedne od najljepših skakaona svijeta okupiti najhrabriji skakači iz čitave regije. Tradicionalni 452. skokovi sa Starog mosta u Mostaru bit će održani danas od 16 do 18 sati.

Saša Oručević, glasnogovornik Kluba skakača u vodu Mostari, ističe da su se za ovogodišnje skokove sa Starog mosta najavili takmičari iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

“Tačan broj skakača ne možemo znati sve do početka natjecanja, jer su prijave otvorene sve do dana skokova, kad svi kandidati koji žele sudjelovati u takmičenju moraju proći doktorski pregled“, pojasnio je Oručević.

Takmičenje u skokovima s luka Starog mosta koji je UNESCO-ov zaštićeni spomenik održat će u dvije discipline, a to su skokovi na glavu – poznati stil “lasta” i skokovi na noge koji se inače održavaju jedino u Mostaru.

Također će se održati i revijalni skokovi veterana uz bogat popratni sadržaj.

U sklopu ovogodišnjih skova sa Starog mosta održat će se tradicionalni turnir u tavli, ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu, te tradicionalna bakljada, kojom se svečano manifestacija i zatvara, nakon čega slijedi druženje skakača s gostima.

(Mostarski.ba)

Podijeli objavu