Podijeli objavu

Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici su 452. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

U kategorije skokova na glavu među 22 natjecatelja iz čitave regije treće mjesto osvojio je Dino Bajrić, drugo Mustafa Šarić dok je jedanaestostruki mostarski prvak Lorens Listo obranio titulu prvaka i po dvanaesti put proglašen najboljoj “Lastom” Mostara.

Listo je nakon preuzimanja pobjedničkog pehara ispod Starog mosta najavio kako će se dogodine oprostiti sa skokovima ako dosegne rekord koji nosi legendarni skakač Emir Balić s 13 pobjeda u ovoj kategoriji.

„Ja živim za skokove zadnjih 20 godina i meni svaka godina znači puno. Tako da, kao što sam najavio ako pobijedim ove godine pobijedio sam, a iduća bi najvjerojatnije mogla biti oproštajna“, kazao je Listo.

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 18 natjecatelja, a treće mjesto izborio je Edi Fink dok je drugo mjesto osvojio Adis Boškailo a titulom prvaka u kategoriji skokova na noge okitio se dugogodišnji mostarski skakač Igor Kazić- Kaza.

„Očekivao sam pobjedu kao i svake godine i zaista sam se jako puno trudio da po šesti put osvojim naslov prvaka. Svakodnevno skačem sa Starog mosta, ali  kad je natjecanje uvijek imam neku pozitivnu tremu, koja je ove godine bila posebna jer očekujem prinovu“, kazao je Kazić nakon preuzimanja pehara.

Natjecatelji su se za titulu najboljeg borili u dvije kategorije, a kategoriji skokova na noge nastupilo je 18 skakača iz regije, dok su u kategoriji skokova na glavu  za titulu najbolje „Laste“ sa Starog mosta skočila su 22 natjecatelja.

Natjecanje je održano u dvije serije a svaki skok strogo praćen pod budnim okom stručnog žirija koji ove godine čine Mirsad- Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić, Semir Kazazić i predsjednik žirija Emir Balić koji je mnogima poznat kao legenda ovih skokova i nositelj titule „Lasta“ s rekordnih 13 pobjeda.

U pauzi između dva natjecateljska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a cijela manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem javnosti će biti završena navečer tradicionalnim skokovima s bakljama.

(Agencije)

Podijeli objavu