Podijeli objavu

Idućih dana bit će pravo ljetno vrijeme – prevladavat će sunčano i vruće, a od ponedjeljka je diljem Hrvatske vrlo velika vjerojatnost za toplinski val koji može djelovati na zdravlje, javlja HRT.
Toplih noći, s najnižom temperaturom zraka 20°C i višom, bit će i u većini kontinentalnih krajeva, a poslijepodnevna temperatura ponegdje će biti i viša od 35°C.

Meteorolozi: U ponedjeljak stiže toplinski val koji može djelovati na zdravlje! 1

Nedjelja – pretežno sunčano i vruće
U istočnoj će Hrvatskoj prevladavati sunčano i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost rijetkih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka bit će oko 19°C, a najviša dnevna od 30 do 32°C.
Podjednako u središnjoj Hrvatskoj – uz više sunčana vremena i malo višu temperaturu od subotnje, te uz uglavnom slab sjeverni vjetar.
Obilje sunčana vremena bit će i na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Vjetar većinom slab, uz obalu ujutro burin, a tijekom dana zapadni i sjeverozapadni. Jutro u gorju s temperaturom oko 14, a uz obalu od 19 do 23°C. Najviša dnevna u gorju od 28 do 30°C, uz obalu između 31 i 34°C.
U Dalmaciji nakon tople noći – sunčano i vruće. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. More malo do umjereno valovito, temperature od 22 do 25°C. Najviša temperatura zraka od 32 do 34°C.
Podjednako relativno toplo bit će i na jugu, uz pretežno sunčano vrijeme i malu vjerojatnost lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.
Novi tjedan – većinom suho, sunčano i vruće
Idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano, u većini mjesta biti vruće. Rijetkih pljuskova još može biti u utorak, te u četvrtak i petak. Vjetar većinom slab, u ponedjeljak i utorak prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni.
I na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a pljuskovi se uglavnom ne očekuju. Vjetar većinom slab, u noći i ujutro burin, tijekom dana maestral.

HANZA MEDIA

Podijeli objavu