Podijeli objavu

U sklopu manifestacije „Jablaničko ljeto 2018“ danas je pod pokroviteljstvom Općine Jablanica i u organizaciji Omladinskog kluba „Pod istim suncem“, održan je XIII Tradicionalni veslački maraton na Jablaničkom jezeru.

Uz prisustvo brojnih poklonika ove manifestacije i gostiju iz političkog, vjerskog i privrednog života općine Jablanica, na otvaranju ove tradicionalne manifestacije na plaži „Vila“ u Ostrošcu općinski načelnik Salem Dedić se osvrnuo na važnost drvenog čamca za živote ljudi koji žive u selima oko jezera, te na važnost veslačkog maratona za Jablanica i njenu turističku ponudu.

Na stazi dugoj 4.210 metara od plaže „Vila“ Ostrožac do plaže „Peta“ u Donjem Paprasku takmičilo se 17 posada u drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara. Pobjednička posada, Šahinović Smajo i Vođo Ragib, do cilja je stigla za 28 minuta i 57 sekundi. Drugoplasirana posada, Ramo Graho i Nihad Zerem , stigla je 23 sekunde iza pobjednika, dok je trećeplasirana posada, Husrep Fikret i Mevludin Pozder, na cilj stigla za 30 minuta i 23 sekunde.

Na cilju Veslačkog maratona na plaži “Peta” u Donjem Paprasku, u prisustvu brojnih posmatrača, općinski načelnik je pobjedničkim posadama uručio medalje, plakete i novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka, nakon čega je nastavljen muzičko-zabavni program.

(FENA)

Podijeli objavu