Podijeli objavu

U Veloj Luci se u srijedu očekuje mnoštvo ljudi. Oliver će biti sahranjen na mjesnom groblju svetog Roka

Hrvatsku je jučer šokirala vijest o smrti legendarnog pjevača Olivera Dragojevića, a ta je vijest s posebnom boli odjeknula u pjevačevoj omiljenoj Veloj Luci na otoku Korčuli. Jučer se iz kafića moglo čuti samo njegovo stvaralaštvo, na taj su se način mještani pozdravljali s omiljenim sugrađaninom, javlja Slobodna Dalmacija.

Vela Luka tjedan dana će biti u tišini, odgođeni su i Luško lito te Open Jazz Festival, koji je, između ostalih, organizirao i sam Oliver. Građani pred obiteljskom kućom Dragojevića pale svijeće i ostavljaju cvijeće.

Svima je jako teško

‘Svi smo to očekivali, ali kad smo dobili vijest da je umro, nikome nije bilo lako’, rekao je konobar Antonio Sirovica. ‘Oliver je, kad god je bio u mjestu, ovdje dolazio na kavu. To mu je bilo omiljeno piće. Istina, u zadnje, otkako se razbolio, pio je čaj’, prisjetio se Antonio te dodao kako je Oliver mnogo učinio za Vela Luku.

‘Teško je, boli. Bio je kralj Vele Luke’, rekao je Mirko Rubeša koji je inače s pjevačem u rodu. Njegov prijatelj dodao je kako je cijelo mjesto u tuzi jer su Olivera svi voljeli. ‘Bio je jednostavan čovjek. Proslavio je mjesto, i u srijedu će na sprovod sigurno doći jako puno ljudi. Mislim da bi se trebale uvesti dodatne trajektne linije, jer mnogi će se htjeti oprostiti od Olivera’, dodao je Joško Bikić.

I u restoranu ‘Skalinada’, nazvanom po Oliverovom hitu, jučer su se čuli taktovi njegovih pjesama. ‘ Svi smo znali da je teško bolestan, no na to se nitko ne može pripremiti. Teško nam je svima’, rekla je Željka Grgić.

Načelnica Vela Luke, Katarina Bikić, podsjetila je kako je 2017. Oliver dobio općinsku nagradu za životno djelo, dok je deset godina prije toga proglašen počasnim građaninom.

Bit će potrebni dodatni trajekti

U Veloj Luci se u srijedu očekuje mnoštvo ljudi. Oliver će biti sahranjen na mjesnom groblju svetog Roka.

‘U dogovoru s obitelji, Općina će pripremiti sve što treba za pogreb. Osigurat će se dovoljno mjesta za parkiranje, a u Općini će se otvoriti i knjiga žalosti. Najvjerojatnije ćemo zatražiti od Jadrolinije i dodatne trajekte jer zadnji koji iz Vele Luke polazi za Split je u 13.45.

Pogreb će biti kasnije, a obzirom da je turistička sezona, svi smještajni kapaciteti su popunjeni pa ljudi koji se dođu oprostiti od Olivera neće imati gdje prespavati’, rekla je načelnica te naglasila kako Vela Luka neizmjerno tuguje za velikim čovjekom koji je u isto vrijeme bio jako jednostavan, prenosi Slobodna Dalmacija.

Podijeli objavu