Podijeli objavu

“Nije to moj nivo”, rekao je Butković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan kako komentira činjenicu da je Bakir Izetbegović najavio pokretanje dvije tužbe zbog početka gradnje Pelješkog mosta

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je rekao da zbog početka gradnje Pelješkog svatko treba biti sretan i ponosan, a nije želio komentirati najavu predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će podnijeti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

“Nije to moj nivo”, rekao je Butković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan kako komentira činjenicu da je Bakir Izetbegović najavio pokretanje dvije tužbe zbog početka gradnje Pelješkog mosta.

Izetbegović: Flagrantno kršenje suvereniteta

Butković je rekao kako je danas počela gradnja Pelješkog mosta i da svi trebaju biti sretni i ponosni što je to konačno krenulo.

“Znate koliko se o tom mostu pričalo, koliko je bilo pokušaja da to sve skupa krene. Nakon što smo osigurali bespovratna sredstva i u prisustvu premijera Andreja Plenkovićapotpisali ugovor o gradnji Pelješkog mosta taj postupak ide, a ostalo neću komentirati”, rekao je Butković.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ranije je ocijenio da je početak gradnje Pelješkog mosta “flagrantno kršenje suvereniteta” Bosne i Hercegovine te je najavio kako će stoga biti poduzeti odgovarajući koraci pred međunarodnim institucijama.

Autor: HINA

Podijeli objavu