Podijeli objavu

U zgradi Delegacije EU u BiH na radnom doručku s veleposlanikom Lars-Gunnar Wigemarkom šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini i veleposlanicima iz svih zemalja EU u BiH nazočili su i Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i voditelj Koalcije “Hrvatsko zajedništvo” i dr. Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o trenutačnom političkom stanju u Bosni i Hercegovini, izmjenama i dopunama Izbornoga zakona, reformskoj agendi, euroatlantskim integracijama, pripremama za izbore i drugim aktualnim temama.

Veleposlanici EU-a na radnom doručku s predsjednikom Cvitanovićem i dr. Zelenika 1

Tom prigodom predsjednik Cvitanović je izjavio, uz ostalo, i to da veleposlanici zemalja EU jasno prepoznaju politiku HDZ 1990 i Koalicije “Hrvatsko zajedništvo”, dosljedan odnos prema preuzetim obvezama na europskom putu BiH, a što su jasno i naglasili izdvajajući HDZ 1990 kao stranku koja suštinski zagovara integracije, ravnopravnost naroda, borbu protiv kriminala, korupcije, nepotizma.

Veleposlanici su izrazili zadovoljstvo što je HDZ 1990 prva stranka u BiH koja je za člana Predsjedništva BiH kandidirala ženu.

Podijeli objavu