Podijeli objavu

Policija je nakon ubojstva u kući Džemala Merdanovića zaplijenila čitav arsenal oružja, uključujući čak i jedan ručni bacač raketa, pa je osim za ubojstvo kazneno prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Jučer je u riječko Županijsko državno odvjetništvo priveden 72-godišnji Džemal Merdanović zvani Đemo, osumnjičen da je u utorak na Gornjem Zametu ubio svoju 55-godišnju susjedu Milku Grivičić, a danas će sudac istrage odlučiti o zahtjevu državnog odvjetništva da se Merdanoviću odredi istražni zatvor.

Merdanović je svojoj susjedi nanio više ubodno-reznih rana kojima je podlegla. Njih dvoje sporili su se oko zajedničkog prilaznog puta između njegove i kuće njenih roditelja gdje se i dogodilo ubojstvo. Njihov je spor eskalirao od 2012. godine i otad je Milka Grivičić dvadesetak puta pozivala policiju zbog njegovih prijetnji. Merdanović je, kažu, svojatao taj prolaz i nije dozvoljavao da ga drugi koriste.

U međuvremenu na vidjelo izlaze još neki detalji vezani uz ovu tragediju. Novi list piše kako je policija nakon ubojstva u Merdanovićevoj kući zaplijenila čitav arsenal oružja, uključujući čak i jedan ručni bacač raketa, pa je osim za ubojstvo kazneno prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Jedna je susjeda za Novi list kazala kako je neposredno prije zločina čula Merdanovića kako govori: “Koga ćeš ti prijavljivati policiji!?”

“To je bilo zadnje što je rekao nesretnoj Milki. Najprije sam mislila da je tuče, nisam znala da sukob ima tako teške, tragične dimenzije, nisam vidjela cijelu Džemalovu figuru. Uslijedile su Milkini povici ‘Zovite Hitnu, zaklao me’”, kazala je susjeda dodavši kako je često čula Merdanovićeve prijetnje smrću koje je upućivao Milki Grivičić te da je čitavo susjedstvo imalo sukoba s njim.

“Riješio sam se k…., sada ću doći i po tebe”

Jutarnji list piše, pak, pozivajući se također na riječi susjeda da je ubijena žena bila “draga i pozitivna osoba koja je voljela život”. Radila je kao prodavačica u Plodinama na Viškovu gdje je i živjela, a u kući pored Merdanovićeve žive joj roditelji. Bila je majka troje djece, od kojih je jedno maloljetno, a ima i dvoje unučadi.  Susjedi kažu da je Merdanović prije šest godina zavario vrata na spornom prolazu onemogućivši tako Milkinim roditeljima da njima dolaze do svoga doma. Milka ih je privremeno primila kod sebe, intervenirala je i policija nakon čega je prolaz bio otvoren, ali sukob time nije prestao.

Milkina majka, Anka Jakovljević, u trenutku kada je Merdanović ubio njezinu kćer bila je u kući. Začula je jauke i zapomaganje, a zatim vidjela Milku na tlu u lokvi krvi. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Merdanović je vikao: “Riješio sam se k…., sada ću doći i po tebe, stara k….”. Žena se uplašila, otišla u kuću i pozvala policiju.

Merdanović u kući živi sa suprugom i sinom koji su, po riječima susjeda, nekamo otišli nakon što se dogodilo ubojstvo. Majka ubijene Milke kaže da je i Merdanovićeva supruga jednom napala njehzinu kćer motikom nakon čega joj je izrečena mjera zabrane prilaska. A kada je došao sudski ovršitelj, zaprijetila je da će izazvati eksploziju plinske boce i dići sebe i njega u zrak.

Podijeli objavu