Podijeli objavu

Svečano obilježavanje Dana pobjede započinje u subotu u 13 sati taktičko-tehničkim zborom naoružanja i opreme na pomoćnom igralištu NK Dinara u Kninu, a što će potrajati sve do 21 sat, priopćio je MORH.

U 18 sati započinje revijalna nogometna utakmica na gradskom stadionu NK Dinara Knin između veterana HV-a i veterana HVO-a koji će zaigrati protiv nogometne ekipe na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem i odabranom vrstom Hrvatske vojske i policije.

Po završetku utakmice, u 20.30, predviđen je prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja nastavlja se u nedjelju u 6.30 budnicama koje će na kninskim ulicama izvesti Orkestar OSRH.

U 8 sati očekuje se polaganje vijenca i paljenje svijeća na spomeniku hrvatske pobjede ‘Oluja 95’. Petnaest minuta kasnije na Trgu dr. Ante Starčevića započinju prigodna obraćanja dužnosnika i izaslanika.

U 9.10 kninskim ulicama će proći mimohod motocikala i starodobnih vojnih vozila, a u 9.30 započinje svečani program na kninskoj tvrđavi.

Knin: Generalna proba proslave Vojno-redarstvene akcije Oluja

Program započinje čitanjem povjesnice o VRO-u Oluja te zvonjavom kninskih crkvenih zvona kojom se simbolično obilježava ulazak pripadnika HV-a u Knin tijekom Oluje.

Nakon toga slijedi podizanje zastave Republike Hrvatske na kninskoj tvrđavi, čitanje imena poginulih i nestalih pripadnika u Oluji, minuta šutnje za pale i počasni plotuni iz topničkih oružja (23 plotuna iz šest topničkih oružja u spomen na 23. obljetnicu VRO-a Oluja).

Nakon počasnih plotuna očekuje se mimolet zrakoplova i program akrogrupe HRZ-a Krila Oluje te nastup klape HRM-a Sv. Juraj.

U 10.45 kreće mimohod s kninske tvrđave do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, a u 11.30 održat će se misa za domovinu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Od podne pa do 15 sati dijelit će se vojnički grah, a u tom razdoblju očekuje se doček sudionika ultramaratona Šibenik – Knin, kao i vojno-akrobatski ceremonijalni program Počasno-zaštitne bojne na Trgu dr. Ante Starčevića.

Podijeli objavu