Podijeli objavu

Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta okupilo se u Međugorju na 29. međunarodnom molitvenom susretu “Mladifest” koji će se održavati sljedećih pet dana u tom hodočasničkom mjestu pod geslom ‘Živjeti od Božje riječi’.

Mladi su se predstavili noseći nacionalne zastave u Međugorju na središnjem večernjem misnom slavlju na otvorenome oltaru, piše Fena.

Misu je predvodio Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je pozvao mlade da im uzor bude Isus Krist kako bi za sebe zajamčili Kraljevstvo Božje.

– Izabrati Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu – Isusa Krista, jer samo on može darovati istinsku sreću jer je on izvor istinske radosti – rekao je u propovijedi papinski izaslanik u Međugorju.

Međunarodni susret mladih u Međugorju održava se svake godine i na njemu sudjeluje više desetaka tisuća mladih i više stotina svećenika. Uz molitvu mladi provode vrijeme slučajući zanimljiva životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

Podijeli objavu