Podijeli objavu

Jutros oko 4.40 sati u Starigradu na D-8, dogodila se prometna nesreća kada je maloljetni vozač motocikla u dobi od 16 godina, upravljajući motociklom (ZD) bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, nailazeći iz smjera Rijeke, iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak te naletio na pješakinje, koje su se nogostupom kretale u suprotnom smjeru.

U strašnoj nesreći su ozlijeđene tri pješakinje, kao i vozač motocikla. Nažalost, 18-godišnja pješakinja, Laura B. (18) je u Općoj bolnici Zadar podlegla ozljedama.

“Bio sam u pekarnici i čuo buku, zvuk motora, udarac… Prijatelji i ja potrčali smo te vidjeli da ljudi leže na cesti. Prišli smo odmah i pomagali im da se podignu, svima osim Lauri. Ona je ležala na podu i ništa nismo mogli učiniti”, rekao je mladić koji je među prvima stigao na mjesto događaja za 24sata.

‘To je trajalo jako dugo, nju su tek nakon četrdesetak minuta uspjeli podići na nosila, bila je u jako lošem stanju, polomljena… Motocikl ju je udario direktno i odletjela je u džip parkiran u blizini. Ma užas. Mi smo stajali sa strane i šutjeli’, nastavio je šokirani mladić.

‘Spavao sam u šatoru, a sve se dogodilo gotovo ispred moga šatora. U šoku sam. Samo sam čuo škripu, udarac i krikove. Izletio sam iz šatora – dvije djevojke bile su na tlu. Jednu sam podigao, druga je bila teško ozlijeđena… Molim vas, ne mogu više o tome govoriti. Zvao sam hitnu i odmah je došla, ali čujem da je djevojka preminula. Strašno’, rekao je drugi svjedok.

‘Pacijentica je, nažalost, podlegla teškim ozljedama. Još su dvije mlade djevojke i vozač motocikla ozlijeđeni, no riječ je o lakšim ozljedama’ rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice za Večernji.

Nova tragedija

Četiri prijateljice su iz Našica, dvije 16-godišnjakinje i dvije 18-godišnjakinje, a došle su u Starigrad na ljetovanje. Laura je i ranije ljetovala u Starigradu, kao i neke od njezinih prijateljica.

Nova tragedija pogodila je njezinu obitelja jer je prije nepuna dva mjeseca njezin otac preminuo od iznenadog srčanog udara. Laura je bila srednje dijete u obitelji i ima još jednu stariju i mlađu sestru.

Mladić koji je skrivio nesreću imao je 1,84 promila alkohola u organizmu, a motocikl vozi još od osnovne škole. Nakon medicinke obrade, mladić će biti priveden.

‘Ne mogu reći da je riječ o lošem dečku, ali znate kako je, roditelji imaju novca, dobio je motor i eto…’, rekao je zaVečernji list jedan mještanin, a drugi je pak rekao kako je čuo da je do nesreće došlo zato što je maloljetnik navodno pokušavao impresionirati djevojke vozeći velikom brzinom.

‘Pijan i bahat. Čujem da je uzeo motor od oca. Sigurno nije htio da se to dogodi, ali tko će sada vratiti život djevojke, a i cijela je obitelj sada uništena’, rekao je jedan stanovnik Starigrada.

Podijeli objavu