Podijeli objavu

Iako većina građana Bosne i Hercegovine godišnji odmor provode na Jadranskom moru, svake godine se povećava broj onih koji se opredjeljuju za istraživanje najljepših i najuzbudljivijih egzotičnih destinacija u dalekim krajevima planete.

Samim tim, povećava se i broj turističkih agencija koje nude aranžmane za daleka i luksuzna putovanja, a jedna od njih je i Jungle Travel BiH.

U razgovoru za Fenu kazali su da se putnici najčešće odlučuju za Bali, Kubu, Tajland, Zanzibar i Japan, dok su destinacije poput Meksika, Tanzanije ili Maroka manje tražene.

Kao jedno od najegzotičnijih putovanja za 2018. godinu izdvojili su Zanzibar, afričku zemlju na otoku na kojem se zaista ima mnogo toga za vidjeti.

“Zaista je bogata ponuda, Stari grad, prelijepe prašume u kojoj možete vidjeti kolumbus majmune, netaknutu prirodu i magične plaže sa bijelim pijeskom okupanih tirkiznim morem”, kazali su iz Agencije.

Pored Zanzibara, naglasili su, građani BiH žele posjetiti Tajland i Bali, destinacije koje svojom prirodom, znamenitostima i srdačnošću domaćina čine putnike zadovoljnim u svakom pogledu, sa željom da se ponovo vrate vrlo brzo.

Od najluksuznijih putovanja izdvojili su bajkovite Maldive za koje se odlučuju uglavnom mladi bračni parovi koji žele medeni mjesec provesti na toj destinaciji.

“Luksuz se ogleda u samoj prirodi otoka na kojem boravite, ali resorta i usluge koju dobijete. Par koji se odluči za ovako ekskluzivno putovanje sa polaskom iz Sarajeva u vrijeme sezone trebat će izdvojiti oko 7.000 KM”, naveli su.

Pored Maldiva, dio građana za luksuzna putovanja bira i destinacije poput Sejšela, Mauricijusa ili neke od filipinskih ili malezijskih otok poput Langkavija.

Iz Turističke agencije Sol Azur kazali su da daleke i egzotične destinacije nisu popularne samo u ljeto, već tokom cijele godine te da se građani najčešće odlučuju za Maldive, Tajland, Bali, Zanzibar te Australiju.

Sve destinacije su, kažu, zanimljive i primamljive na svoj način te da je Tajland među najposjećenijim svjetskim destinacijama, gdje putnici posjećuju Phuket, ostrvo poznato po prelijepim plažama i fenomenalnom noćnom životu.

“Ukoliko se odluče za Zanzibar, u ponudi su posjete najljepšim plažama, zatim Prison island – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks, Stone town – stara gradska jezgra grada Zanzibara koja se od 2000. godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine”, kazali su.

Kao najluksuznija putovanja izdvojili su vjenčanje na Sejšelima u njihovoj organizaciji za koje je mladi bračni par izdvojio oko 5.000 eura.

Podijeli objavu