Podijeli objavu

Šta god da su radili braća Džemaludin i Nedžad Latić – propalo je. Propali su tzv. “Mladi muslimani”, propao je “Ljiljan” za čije su osnivanje pokupili novac od SDA (Alija Izetbegović im dao pare ispred usta bosanske sirotinje, i to pare koje je donirala Organizacoija islamskih zemalja). Propala je i Bošnjačka televizija. Sva je sreća da Latići nisu sa puškom u ruci branili Bosnu i Hercegovinu, jer da se to kojim slučajem dogodilo sasvim je sigurno da bi propala i Bosna. Sreća je, pa se Latić skoro, javno  putem TV-a, ispisao iz Bošnjaka što znači da, ipak, za Bošnjake dolaze bolji dani čim iz njih izlaze onakvi kao što je, skoro udareni Nedžad Latić – pravi naslijednik Dževada Galijaševića. Nakon što je zeta “upisao” na mjesto direktora Zavoda za izgradnju Sarajeva i člana Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH (uz punu pomoć i glasove SDA koju “kritikuje” punih usta), nakon što je kćerku smjestio na budžet BHRT (čija produkcija HAVA tu i tamo uzme “koji dinar” iz budžetskih sredstava na ime snimanja raznih filmića), nakon što je prešutio gdje je nestalo više od 2 miliona njemačkih maraka koje je Alija Izetbegović dao njegov bratu Džemaludinu, a od kojih je i sam Nedžad Latić, godinama “žderao” (Latićev “novinarski” termin) platu, Nedžad Latić je prestao biti Bošnjak, ako je to ikada i bio. Nadati se da će Nedžad Latića, uskoro, za sebe pronaći prikladnu novu naciju jer je ova bošnjačka, očito, postala pretijesna za njegove megalomanske želje i prohtjeve koji se ne mogu nahraniti jer, kako kaže narodna izreka, “nisu gladna usta, već oči”.

Latići, gdje su pare koje vam je dao Alija Izetbegović? Zet, kćerka, brat, bratična - na jaslama SDA, SBB i Erdogana 1

Ako na Google-u ukucate ime Nedžada Latića, ogromni svjetski pretraživač neće vam izbaciti ništa vrijedno što je vezano za ovo ime. Uz ime Nedžada Latiću vezuju se sve sami napadi: do 2010.godine napadao je, vrijeđao i iz “bošnjaštva po mjeri SDA” izgonio, sve one koji nisu bili za SDA.

Svi oni koji nisu bili za “SDA, Aliju i Bakira”, nazivani su od strane Nedžada Latića, kao prljavog izvršioca tuđih usmjerenja,  “KOS-ovcima”, “izdajnicima”, “ratnim zločincima” i sličnim pogrdnim imenima u čemu je prednjačila, svakako, Latićeva mržnja prema Bošnjacima iz Sandžaka.

Zanimljivo, upravo je Nedžad Latić, danas vrtni patuljak Fahrudina Radončića, svojevremeno plasirao tezu da je Radončić u Sarajevo stigao “samo sa kesom” što Latiću nije smetalo da od  2012.godine postane Radončićeva medijska pudlica (baš kao što je bio SDA-ov medijski avlijaner), što znači da Latić nema ni moralnih, ni ideoloških skrupula već se, u njegovom slučaju, radi samo o tome ko ga, na koji način, koliko i kada plaća odnosno podržava na druge načine (imenovanja, zapošljavanja članova porodice, donacije i sl).

Dok je SDA gurala pare u džepove njegovom bratu Džemaludinu, u čijim je rukama propalo sve čega se ikada uhvatio (list Ljiljan, Bošnjačka televizija i sl), odnosno dok je i sam Nedžad Latić žderao pare i povlastice od te iste SDA, kroz taj isti Ljiljan, gdje je godinama primao platu/honorare, nije mu smetalo da “u zvijezde ukiva” opskurnog Hasana Čengića ili četničkog špijuna i izdajnika Fikreta Muslimovića, kao i druge SDA-ove mračnjake i ubice dok, tom istom Latiću, danas ne smeta da o istima piše sve najgore samo zato jer platu prima sa drugog mjesta.

Dakle Latiću nikada nije važno šta je istina, već šta je “istina” tamo gdje ždere platu i beneficije za sebe i članove svoje uže i šire porodice.

Latić bi za bilo koga napisao istinu ili laž, samo ako se ona “pogura” kroz određene beneficije, odnosno Latić bi prešutio bilo koju istinu ili laž samo ako ona nije u Latićevom najužem interesu jer on, onakav kakav jeste – moralna spodoba koja Bošnjake dijeli prema mjestu rođenja, nema nikakvu moralnu skrupulu koja drži njegove stavove.

Odakle Latiću i njegovom bratu ikakvo moralno pravo da bilo kome u Bosni i Hercegovini upute bilo kakvu riječ kritike? Krenimo redom: Džemaludin Latić pobjegao je iz Republike BiH kada je na nju otpočela agresija. Sva priča o “Mladim Muslimanima”, o borbi, o “našoj zemlji” i “nacionalnim interesima” pala je u vodu kada se Džemaludin, brže – bolje, hvatio “slobodarske” Slovenije odakle se “borio” za BiH.

Njegov brat, ili kako je to primjetio Senad Avdić – gluplji od braće Latića, Nedžad, također je odlučio da bude patriota na baterije. Što bi on, onako “lijep i pametan” držao pušku u ratu za opstanak Bosne i Bošnjaka, kada to može raditi sirotinja iz istočne Bosne, Sandžaka ili Krajine, ista ona sirotinja koju će Latić decenijama poslije brutalno vrijeđati jer su bili dovoljno glupi da brane državu u kojoj su braća Latići nekakav faktor.

Ako su Latići danas u BiH nekakav faktor, a jesu već 28 godina na raznim pozicijama, funkcijama i uz razne beneficije, onda se zaista postavlja pitanje da li je sirotinja trebala braniti zemlju u kojoj će Latići biti “ugledni građani” ili bilo kakav faktor!?

Zar su borci i bosanska sirotinja toliko ispali naivni da, dok oni ginu braneći Bosnu i Bošnjake, SDA daje Latiću starijem cijela 2.000.000 (miliona) njemačkim maraka (DM) da prave glupavi list Ljiljan koji je propao jednako brzo kao i Bošnjačka televizija, još jedan projekat braće Latića za koji su se očešali od crne fondove SDA.

Kada se ovako pogledaju stvari, odnosno nesposobnost Latića da ikada naprave bilo šta korisno i samoodrživo, onda se može zaključiti da je dobro što obojica nisu branili Republiku BiH sa puškom u ruci jer da jesu, ona bi sigurno propala.

Međutim, zato su od “verbalnog patriotizma”, Latići uzeli od BiH sve što su mogli. Od SDA su uzeli toliko da su danas postali njihovi “smrtni neprijatelji” a to je dokaz velike ljubavi koja je, zapravo, doživjela svoju suprotnost.

SDA je bila toliko ohola u svojoj vlasti da se drznula da novac od bijede i sirotinje, izbjeglica i nesretnika, dijeli kojekakvim latićima i brdarima koji su ga krčmili usput vrijeđajući sve one koji su od 1992.godine, pa dok je god “Liljan” bio u njihovim rukama, uputili bilo kakvu kritiku SDA-u, izetbegovićima, čengićima i drugima.

Milioni dolara za ljiljane i televizije, direktorska mjesta za njihove članove porodice, mjesta u nadzornim odborima najprofitabilnijih preduzeća u državi, tu i tamo poneki finansijski grant za “umjetnički kutak” ove porodice, radna mjesta u turskoj “Anadoliji” ili danas na TRT-u, kratak je presijek onoga šta su dezerteri Latići hajrovali “braneći BiH” sa “perom u ruci”.

Danas obojica do kosti vrijeđaju borce Armije RBiH i njene komandante, proglašavaju ih ratnim zločincima i kriminalcima, dijele “moralne lekcije” svima naokolo pri tome zaboravljajužći dno odakle se oglašavaju i kojem pripadaju, bezmalo, više od tri decenije.

Zaboravili su Latići i da su išli na noge srbijanskom krvoloku Dobrici Ćosiću da ga mole za privatne usluge, zaboravili su da su pobjegli od islamske i državne obaveze da sa puškom u ruci brane zemlju i narod kojem su pripadali, zaboravili su na milione dolara koje im je u gladne trbuhe trpao lično Alija Izetbegović, zaboravili su direktorska i druga mjesta koja su (rukama SDA i SBB-a) dobili u državi za koju nikada nisu prolili ni kap znoja.

Na kraju treba reći i to, da BiH neće napredovati ni društveno, ni sistemski dok god u njenom sistemu postoje bilo kakvi latići, koji danas naplaćuju svoje odvratno “moralisanje”, živeći u samom predvorju političke prostitucije koju su, očito je, dobro izučili jer ako je Nedžad Latić išta naučio, onda je to kako da naplati društveno kurvanje, a druge optuži za prostituciju.

R.K.

P.S. Džemaludin Latić danas je profesor u Turskoj u kojoj vlada R.T.Erdogan, isti onaj kojeg njegov brat Nedžad naziva raznim pogrdnim imenima i kritikuje ga, dok mu brat od njega uzima platu. Džemaludinova kćerka radila je u Turskoj agenciji “Anadolijia”  a danas u jednoj turskoj TV kući u koju je, jasno je, ne nije mogla doći bez pomoći SDA iz Sarajeva i Erdoganove AK partije u Turskoj. (Nisu poznati “novinarski” učinci Džemaludinove kćerke “novinarke”, jer je javnost još uvijek ostala uskraćena za njene “brilijantne” tekstove, analize, intervjuue i sl)

Nedžadov zet, Mirza, postavljen jerukama SDA i SBB-a na mjesto direktora Zavoda za izgradnju Sarajeva. Latićima je i to bilo malo pa su dobili i mjesto u Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH za svoga zeta Mirzu. Latićeva kćerka Nejra, dobila je radno mjesto na BHRT dok hiljade diplomiranih žurnalista, režisera i politologa popunjavaju parkove čekajući posao. BHRT je pod punom kontrolom vladajuće koalicije i poznato je da se posao dobija uz odobrenje političkih stranaka. Džemaludin Latić nikada nije opravdao 2.000.000 njemačkih maraka koje mu je Alija Izetbegović dao, iako je novac od strane donatora bio namijenjen sirotinji. Latići nikada nisu položili račun javnosti koliko novaca su dobili od SDA za “Ljiljan” i “Bošnjačku televiziju”, i zašto su oba brata. Džemaludin stariji, i Nedžad (gluplji kako je to napisao Senad Avdić) odbili da sa puškom u ruci brane državu ali su  zato”prihvatili” da od nje uzmu milione KM donacija, radna mjesta, nadzorne odbore i poneki grant za “snimanje filmova” i Udruženje “HAVA”.

Izvor:
BNN.BA
Podijeli objavu