Podijeli objavu

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani odbio je u nedjelju ostavke koje su dan ranije podnijela trojica najviših dužnosnika zaduženih za pitanje sigurnosti, potvrdila je vlada.

Ostavke ministra obrane Tariqa Shaha Bahramija, ministra unutarnjih poslova Waisa Bamaka i ravnatelja Nacionalne uprave za sigurnost Masooma Stanekzaja su podnesene u subotu, nekoliko sati nakon što je Hanif Atmar napustio dužnost savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Prema riječima vladinog glasnogovornika, predsjednik je zamolio trojicu dužnosnika da nastave s radom i obvezama u cilju “poboljšavanja sigurnosnog stanja” u zemlji, a posebice ih je ovlastio da pronađu način kako spriječiti nove napade militantnih skupina.

Ove godine osjetno su se pojačali sukobi između snaga sigurnosti i talibana te ostalih ekstremističkih skupina, a sigurnost će pogoršala čak i u glavnom gradu Kabulu, piše Hina.  Vlasti se pripremaju za još učestalije napade u nadolazećem razdoblju, uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 20.  listopada. Razmjeri nasilja u prvoj polovici godine već su ionako šokantni za vladine dužnosnike koji su istovremeno suočeni s oštrim kritikama ogorčenih stanovnika na račun njihovog uspjeha u ratu protiv militantnih skupina.

Podijeli objavu