Podijeli objavu

Dužnosnici u američkim državama Južnoj i Sjevernoj Karolini zatvaraju luke pred naletom uragana Florens koji se približava njihovim obalama.

U Sjevernoj Karolini su za komercijalni promet zatvorene luke Vilmington i Morhed, dok je u Južnoj Karolini zatvorena luka u Čarlstonu za prijevoz kontejnera, prenosi AP.

U međuvremenu, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump ponovio je da je zaštita života najviši prioritet i pozvao one koji žive na putu uragana da poslušaju naredbe za evakuaciju, prenosi Tanjug.

On je dodao da bi Florens mogao biti “jedan od najjačih uragana koji su ikada pogodili Istočnu obalu”.

Više od deset milijuna stanovnika u tri američke države upozoreni su na opasnost od uragana Florens, priopćila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Uragan Florens je oslabio i sada se klasificira kao uragan treće kategorija, priopćio je sinoć Nacionalni centar za uragane SAD, ali se on i dalje smatra izuzetno opasnim.

Uragan se nalazi oko 750 kilometara od Mirtl plaže u Južnoj Karolini, a zabilježeni su vjetrovi do 205 kilometara na sat, prenosi Reuters.

Iz Centra dodaju da i dalje postoji opasnost po živote ljudi zbog obilnih padalina i olujnih naleta.

U međuvremenu, elektroprivredna kompanija “Djuk Enerdži” priopćila je da bi zbog uragana bez struje moglo  ostati tri četvrtine od njihovih četiri milijuna korisnika u Južnoj i Sjevernoj Karolini, prenosi AP.

Kompanija je takođe upozorila da bi prekid u opskrbi strujom mogao da potrajati tjednima.

Podijeli objavu