Podijeli objavu

Meghan Markle se kao članica kraljevske obitelji mora pridržavati brojnih pravila. U to već spadaju ona poznata o tome da ne smije nositi lakove za nokte u boji ili gola ramena (što je u nekoliko navrata prekršila), ali i neka o kojima se manje priča.

Procjenjuje se da je njena kolekcija nakita vrijednija od vrtoglavih osam milijuna kuna, no ona ne može sama odlučivati kad će što nositi.

Batler kraljevske obitelji, Grant Harrold, tvrdi kako postoji komad nakita koji se smije nositi samo iza 18 sati, čak i ako ste princeza.

Riječ je o tijarama, nakitu koji je rezerviran samo za udane žene, a i one ga smiju nositi samo navečer. Dakako, jedina je iznimka vjenčanje pa je Meghan smjela nositi tijaru na dan udaje za princa Harryja.

Prije nego što su se udale u kraljevsku obitelj, ni Meghan ni Kate nisu smjele nositi tijare u javnosti.

“To je znak statusa i pokazatelj da ste zauzeti i ne tražite muža. Muškarcima je to jasan znak da se ne pokušavaju udvarati”, tvrdi kraljevski batler Grant.

Suprotno vjerovanjima, obje mogu nositi dijamante tijekom dana, no ipak ih češće nose na raskošna večernja događanja.

Na dan svog vjenčanja Meghan je nosila tijaru kraljice Mary napravljenu 1932. godine, prenosi Dnevno.hr. Prije nje u javnosti ju je posljednji put nosila princeza Margaret 1965. godine.

Podijeli objavu