Podijeli objavu

Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 165 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici, suočen sa snagom vjetra, najbolje govori ovaj video.

Do uragan Florence pustoši obalni dio Sjedinjenih Američkih Država na potezu Sjeverna Carolina – Južna Karolina, u kineskom Hong Kongu sve pred sobom nosi tajfun Mangkhut, kojeg mediji bilježe kao najjaču oluju u tekućoj godini.

Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 195 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici Hong Konga najbolje govori ovaj video.

U Hong Kongu do sada je povrijeđeno najmanje stotinu ljudi, a među zastrašujućim snimcima koji stižu iz tog grada mogu se vidjeti i snimke zgrada koje se ljuljaju pod snagom vjetra.

Lokalni mediji izvještavaju da je ovo najjači tajfun još od tajfuna Hope iz 1979. godine, odnosno da je Mangkhut jači od super-tajfuna Hato, koji je zabilježen prošle godine.

Podijeli objavu