Podijeli objavu

Županijski sud u Mostaru u utorak je izrekao nepravomoćnu presudu Vanji Simeunoviću iz Sarajeva te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, koja se dogodila 25. ožujka 2017. godine u mjestu Drežnica kod Mostara.

Nepravomoćnu presudu sud je donio po ranije potvrđenoj optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje.

Iz Tužiteljstva je priopćeno kako je pored kazne zatvora, Simeunoviću izrečena i mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom “A”, “A1”, “B2, “BE” i “B1” kategorije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravomoćnosti presude.

U Tužiteljstvu podsjećaju kako je Simeunović 25. 3. 2017. godine, u mjestu Drežnica kod Mostara, upravljajući vozilom Audi A5 (M93-T-077), s 1,13 promila alkohola u krvi, prouzročio prometnu nesreću u kojoj je na licu mjesta smrtno stradao N. D. iz Jablanice, dok su tri osobe ozlijeđene, prenosi Dnevnik.ba.

Time je Simeunović počinio teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u svezi s kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa.

Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo će odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji u ovom predmetu, navodi se u priopćenju županijskog Tužiteljstva.

Podijeli objavu