Podijeli objavu

Većina pušača razmišlja ili je razmišljala o prestanku pušenja, no to nije nikada tako jednostavno kako se čini. Mi ćemo vam pomoći s prestankom, tako da i vi više ne trošite novac uzalud, da vam ruke, kosa i odjeća prestanu imati čudan miris i da uživate u životu punim plućima, ali svježeg zraka.

OSAM KORAKA DO ŽIVOTA BEZ DIMA: 

  1. Budite dosljedni: Imajte na umu zašto želite prestati pušiti i stalno to ponavljejte u sebi, prednosti prestanka pušenja i ono što time dobivate.
  2. Tražite pomoć: Bilo pomoć liječnika u prvih mjesec dana odvikavanja ili pak pomoć prijatelja koji su uvijek vaš glavni oslonac i podrška.
  3. Odaberite datum: Imajte točno određen datum prestanka pušenja, označite ga u kalendaru, a prilikom odabira budite pažljivi i odaberite vrijeme u kojem smatrate da nema puno stresa i situacija koje bi vas mogle dovesti u iskušenje.
  4. Provjerite internet: Na interenetu se nalazi bezbroj programa koji vam mogu pomoći u vašem naumu, pa razmotrite i tu opciju.
  5. Obitelj: Potražite pomoć vaše obitelji, recite im o svome naumu i zamolite ih da ni oni ne pale cigarete u vašoj blizini.
  6. Izbjegavanje: Ukoliko ste se dogovorili za kavu ili čaj, odaberite mjesto gdje se ne puši i tako olakšajte sami sebi.
  7. Budite strpljivi: Predvidite da ćete možda iskusiti apstinencijsku krizu, kao što je žudnja za cigaretom, tjeskoba, razdražljivost i nemir. No, ovi simptomi dosežu svoj vrhunac u jedan od tri tjedna nakon prestanka, a obično postaju lakše savladivi u roku od nekoliko tjedana.
  8. Hrana: Jedite zdravu hranu i budite aktivni (kretanje, tjelovježba) kako biste se mogli nositi sa stresom i kako bi spriječili debljanje, prenosi 7dnevno.hr.
Podijeli objavu