Podijeli objavu

Rafael Nadal trebao se vratiti na teren u Parizu, ali zbog ozljede trbušnog zida ipak je morao otkazati nastup čime je profitirao prvenstveno Novak Đoković…

Rafa Nadal odustao od nastupa u Parizu, Đoković se vraća na vrh ATP ljestvice 1Od ponedjeljka doći će do promjene na vrhu ATP ljestvice. Rafael Nadal vratit će jedinicu Novaku Đokoviću nakon što je Španjolac odustao od nastupa na turniru u Parizu.

Nadalu je to trebao biti prvi nastup nakon US Opena gdje je predao polufinalni meč Juanu Martinu del Potru, međutim ozljeda trbušnog zida ipak ga je primorala na otkaz nastupa.

Uoči ovog turnira bilo je jasno da će Nadal morati izjednačiti rezultat Đokovića u Parizu ako želi ostati na vrhu ljestvice, međutim to mu nije pošlo za rukom.

Đoković je prošao u treće kolo pobjedom protiv Joaa Souse i tako će postati prvi igrač nakon Marata Safina koji je bio van 20 najboljih i u istoj godini došao do broja jedan, piše Sportnet.hr. Safinu je to pošlo za rukom 2000. godine.

Nakon što je Nadal otkazao nastup i doveo pod znak pitanja i nastup na završnom Mastersu, od turnira se oprostio i Miloš Raonić koji je bez borbe predao meč Rogeru Federeru navodeći ozljedu lakta.

Podijeli objavu