Podijeli objavu

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osigurali su u petak da će završiti na prvom mjestu na završnoj ATP ljestvici parova za 2018. godinu.

Pavić i Marach plasirali su se u polufinale na ATP turniru u Parizu nakon što su u četvrtfinalu svladali Amerikanca Johna Isnera i Britanca Neala Skupskog sa 7-6 (6), 6-7 (4), 12-10, a na ruku im je išao i poraz poljsko-brazilske kombinacije Lukasz Kubot/Marcelo Melo od kojeg su u četvrtfinalu bolji bili Španjolac Marcel Granollers i Amerikanac Rajeev Ram sa 6-1, 6-4.

Upravo će Granollers i Ram biti suparnici Paviću i Marachu u polufinalu.

“Imali smo odličan ulazak u sezonu. Sveukupno smo samo dva ili tri puta gubili u prvom kolu i stoga smo vrlo sretni jer smo osigurali prvo mjesto na kraju godine”, kazao je Pavić

Pavić i Marach su u godinu krenuli sa 17 uzastopnih pobjeda, a tijekom tog niza su osvojili i Australian Open. Kasnije tijekom godine su stigli i do finala Roland Garrosa, prenosi Hina. Ukupno su igrali devet ATP finala, a osvojili su četiri naslova.

Sa 25 godina Pavić je najmlađi igrač koji će okončati sezonu na prvom mjestu ljestvice parova nakon 1995. godine kada je to uspjelo tada 24-godišnjeg Toddu Woodbridgeu, dok je Marach sa 38 godina najstariji kojemu je to uspjelo od Amerikanca Sherwooda Stewarta 1984.

Podijeli objavu