Podijeli objavu

Indonezijski ronioci u petak nastavljaju potragu za drugom crnom kutijom nakon nesreće zrakoplova koji se ovaj tjedan srušio u more pored Džakarte pri čemu je poginulo 189 ljudi.

Tragaoci su pronašli samo dio jedne crne kutije i samo je jedan putnik identificiran prema djelomičnim tjelesnim ostacima nakon što je zračna kontrola izgubila kontakt s avionom 13 minuta nakon polijetanja iz glavnoga grada u ponedjeljak.

“Pronašli smo jednu od crnih kutija”, izjavio je Soerjanto Tjahjono pojasnivši kako se još ne zna radi li se o kutiji koja bilježi parametre leta ili onoj koja bilježi zvukove u pilotskoj kabini.

Indonezijska vojska objavila je u srijedu kako je možda locirala olupinu aviona. U pronalaženju dviju crnih kutija letjelice angažirano je tisuću osoba, među kojima više desetaka ronilaca, kao i helikopteri i brodovi.

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Neposredno prije posada je zatražila od kontrole leta dopuštenje da se vrati u Džakartu, polazišnu točku.

Vlasti su isključile mogućnost pronalaska preživjelih. Rezultati preliminarne istrage bit će poznati za mjesec dana.

Indonezija je među kupcima najvećeg broja zrakoplova u svijetu, piše Hina. Povjerenstvo za sigurnost prometa istražuje 137 ozbiljnih zrakoplovnih incidenata u razdoblju između 2012. i 2017.

Podijeli objavu