Podijeli objavu

Srbija, Rumunjska, Bugarska i Grčka zajednički će se kandidirati za organiziranje svjetskog nogometnog prvenstva 2030., najavio je u petak u Varni srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na sastanku kvadrilatere na kojem je partnerske zemlje zamolio da odbiju kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu.

Vučić je poslije sastanka s premijerima Bugarske, Rumunjske i Grčke u bugarskom gradu Varni najavio i da se te četiri zemlje planiraju zajednički kandidirati za organizaciju nogometnog prvenstva Europe 2028. godine.

Srbijanski šef države je, kako su iz Varne javili beogradski elektronički mediji, istaknuo da su za 2030. godinu protukandidati Argentina, Paragvaj i Urugvaj. Ocijenio je kako je „šansa to što će Meksiko, kao latinoamerička država, biti suorganizator Mundijala 2026. godine“.

Vučić je istaknuo da će kandidatura za ta dva velika sportska natjecanja biti veliki poticaj za Srbiju.

„Bit će problem, ali i ogroman poticaj da počnemo raditi na stadionima i vidimo kako možemo unaprijediti našu sportsku infrastrukturu“, rekao je Vučić.

U Varni je u petak održan Summit kvadrilaterale kojem je domaćin bio premijer Bugarske Bojko Borisov, a sudjelovali su premijerka Rumunjeske Viorica Dancila, grčki premijer Aleksis Cipras i srbijanski šef države Aleksandar Vučić.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora prenijeta je poruka sudionika kvadrilaterale da je u regiji neophodno nastaviti dijaloge kako bi se izbjegli incidenti i očuvala regionalna stabilnost.

Predsjednik Srbije izjavio je da je premijere Rumunjske, Bugarske i Grčke zamolio za potporu stajalištu službenog Beograda da Kosovu ne treba prihvatiti kandidaturu za članstvo u Interpolu, javlja Hina.

„Ja sam svoje rekao, vidjet ćemo kakav će rezultat biti”, rekao je Vučić novinarima nakon Summita u Varni.

Dogovoreno je da domaćin sljedećeg skupa šefova država i vlada četiri zemlje u prosincu bude Beograd.

Podijeli objavu