Podijeli objavu

Prelazak praga srednje dobi najglasniji je poziv za buđenje i krajnje vrijeme da razmislimo o našoj smrtnosti i sjedilačkom načinu života.

U četvrtom desetljeću života, upozorava specijalist za rak, dr. David Agus, raste sklonost nakupljanju kilograma, teže podnosimo mamurluk, više vremena moramo posvetiti održavanju linije i kondicije, a oporavak od ozljeda također traje duže. Promjene ne moraju biti vidljive odmah, ali o spremnosti na mijenjanje životnih navika ovisi kvaliteta našeg života u starijoj dobi.

10 loših navika kojih se morate odreći u četrdesetima

Četrdesete su, prema dr. Muiru Grayu, autoru knjige ‘Srednja dob: Izgledajte mlađe, živite duže, osjećajte se bolje’, najzahtjevnije desetljeće u životu jer postajemo, kako kaže, ‘sendvič generacija’ koja balansira između roditeljstva, starenja svojih roditelja i karijere.

‘Srednja dob nije početak kraja, već kraj početka’, podsjeća dr. Gray i upozorava da su četrdesete krajnje vrijeme da se počnemo brinuti za sebe, a britanski The Telegraph, u suradnji sa stručnjacima iz različitih područja, sastavio je opsežnu listu stvari koje moramo mijenjati.

Prebacili ste četrdesetu? Ove prehrambene navike svakako morate mijenjati

Prilagođena prehrana nije dovoljna te pažnju moramo usmjeriti i na način svoga rada, opuštanja, spavanja i tjelovježbe.

Koraci koje trebate poduzeti ulaskom u četrdesete: Osjećat ćete se bolje, ali i izgledati mlađe

Najveći je problem stres, a kako biste se lakše nosili sa životnim pritiscima, vrlo važno je biti discipliniran. Proces starenja ne može se izbjeći, ali zauzmemo li pravi stav, možemo se osjećati mlađe i energičnije, prenosi Tportal.hr.

Ulaskom u četrdesete krajnje je vrijeme da učinite nešto po ovom pitanju.

Svakodnevni odlazak na posao, sjedenje za stolom i zurenje u ekran rizičniji su od načina života kakvog živi avanturist Bear Grylls, tvrdi dr. Gray, jer uzrokuju stres i upale koje smanjuju kvalitetu i duljinu naših života.

 

Podijeli objavu