Podijeli objavu

Spasilačke ekipe nastavile su u ponedjeljak navečer potragu za desetak osoba za koje se strahuje da su ostale zakopane pod ruševinama nakon urušavanja dvaju zgrada u francuskom gradu Marseilleu.

Na konferenciji za novinare nakon kolapsa dvaju zgrada u ponedjeljak ujutro u maloj trgovačkoj ulici u središtu Marseillea, ministar stanovanja Julien Denormandie taj je zadatak nazvao “utrkom s vremenom”.

Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje dvoje slučajnih prolaznika ozlijeđeno. Jedna je zgrada bila zapuštena i prazna, dok je u drugoj, koja se obnavljala, živjelo desetak osoba. Vlasti su srušile treću zgradu smatranu također nesigurnom.

Desetero ljudi još uvijek pod ruševinama nakon kolapsa dvaju zgrada u Marseilleu 1

Predsjednik regije Provence-Alpes-Cote-d’Azur Renaud Muselier izjavio je za televiziju BFMTV u ponedjeljak navečer da se sedmero lokalaca smatra nestalima.

Spasilačke ekipe nastavile su tragati za žrtvama i nakon što je pala noć.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron iskazao je solidarnost gradu Marseilleu u suočavanju sa situacijom. Istražitelji traže razloge urušavanja, prenosi Hina. Lokalni dužnosnici sumnjaju da su kolapsu pridonijele nedavne obilne kiše.

Podijeli objavu