Podijeli objavu

Suđenje najvećem svjetskom narko bossu Meksikancu Joaquinu “El Chapu” Guzmanu, optuženom za vođenje jednog od najmoćnijih kartela na svijetu tijekom 25 godina, počelo je u New Yorku uz najviše mjere sigurnosti.

Gotovo dvije godine nakon izručenja Sjedinjenim Državama u siječnju 2017., El Chapo je opušteno stigao u sudnicu u pratnji prevoditelja.

Američko pravosuđe ga smatra najmoćnijim narko bossom od kolumbijskog Pabla Escobara, “Kralja kokaina”, koji je bio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu dok ga policija nije ubila 1993.

Uz najviše mjere sigurnosti u New Yorku počelo suđenje najvećem svjetskom narko bossu: Završit će u najstrože čuvanom zatvoru SAD-a do kraja života? 1

Stručnjaci ističu da vlada ima gotovo neoborive dokaze i da će Guzman (61) vjerojatno završiti u najstrože čuvanom zatvoru u SAD-u do kraja života.

Kartel Sinaloa koji je Guzman utemeljio 1989. i dalje je silno moćan. Zajedno s Guzmanom optužen je i Ismael “El Mayo” Zambada koji je i dalje na slobodi, a nasilno krijumčarenje droge u Meksiku neometano se nastavlja, prenosi Hina.

Suđenje je počelo odabirom članova porote iza zatvorenih vrata uz jake mjere sigurnosti koje se koriste samo za najopasnije optuženike.

Porotnici će svaki dan imati pratnju prilikom dolaska na sud i njihova imena neće biti objavljena.

Američki sudac Brian Cogan predsjeda suđenjem koje je zatvoreno za javnost.

Podijeli objavu