Podijeli objavu
Ovim je HNS proveo odluku svog Predsjedništva od 23. oktobra, koja je održana baš u tom objektu. Ona je tom prilikom dobila podršku svih članova ove institucije HNS-a.

Ono što je najavljivano i ostvarilo se. Ured člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru, postao je Ured Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. Na zgradi koja se nalazi na mostarskom Šetalištu od jutros se nalazi i tabla HNS-a. Ovim je HNS proveo odluku svog Predsjedništva od 23. oktobra, koja je održana baš u tom objektu. Ona je tom prilikom dobila podršku svih članova ove institucije HNS-a.

Ured člana Predsjedništva BiH u Mostaru otvoren je 11. aprila 2016. godine, a bio je smješten na mostarskom Šetalištu. Koristio ga je Dragan Čović za svoje obaveze člana Predsjedništva BiH. Prije Predsjedništva BiH prostor je za svoje sjedište koristio HDZ 1990.

Ured je sve vrijeme bio dio političkih polemika, a posebno se to intenziviralo u vrijeme posljednje predizborne kampanje. Lider DF-a i novoizabrani član Predsjedništva BIH Željko Komšić je bio najavio njegovo zatvaranje, potom najavio darovanje tog prostora mostarskim studentima. Predstavnici HNS-a su mu odgovorili da Komšić nikad neće ući u taj objekat.

Ipak, sam natpis na novoj tabli je dvosmislen i sugerira da je i dalje taj objekat Predsjedništva BiH.

glasistine

Podijeli objavu