Podijeli objavu

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je  da ima “malo dokaza” da je Iran prekršio sporazum o svom nuklearnom programu, nekoliko dana nakon što su Sjedinjene Države uvele nove kaznene mjere Teheranu.

– Kada govorimo o Iranu, nema nikakvih dokaza o iranskim kršenjima odredbi takozvanog nuklearnog sporazuma – izjavio je on u komentarima koje je prenijela državna novinska agencija Tass, misleći na povijesni sporazum iz 2015. godine kojim je limitiran iranski nuklearni program i Teheran je dopustio ulazak u zemlju inspektorima za nuklearna pitanja.

Američki predsjednik Donald Trump povukao je Sjedinjene Države iz sporazuma o svibnju, i otada je ponovno uveo sankcije Iranu, povučene u 2015., dok je posljednji set sankcija stupio na snagu u ponedjeljak.

Medvedev se obratio novinarima nakon susreta s kineskim čelnicima u Pekingu, naglašavajući kako smatra da je Washington uveo sankcije kako bi riješio unutarnje probleme.

– Očigledno je da su sve vrste sankcija, sve te priče o sankcijama protiv Irana, sankcijama protiv Ruske Federacije, restrikcije uvedene EU i Kini, uvedene u cilju rješenja domaćih političkih problema – izjavio je Medvedev, prenosi dpa.

 

Podijeli objavu