Podijeli objavu

Slavlje Ivana Kvesića u Madridu! Hrvatski reprezentativac osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu, a do finalne pobjede u kategoriji do 86 kg stigao je bez borbe, jer Valerij Čobotar iz Ukrajine nije mogao nastupiti zbog ozljede koju je zadobio tijekom ekipnog natjecanja u petak.

“O zlatu nisam ni razmišljao, svaka bi me medalja zadovoljila. Ovo je scenarij kao u najluđim snovima, neopisiv osjećaj”, kazao je novopečeni svjetski prvak, pa se osvrnuo na ozljedu konkurenta uoči finala.

“Nije bilo ugodno slaviti u finalu bez borbe, okus jest gorak, ali nisam ja slučajno došao do finala. Konkurencija zna tko sam, strepi od mene i svi borci razumiju da ovo finale bez borbe ne baca sjenu na moju zlatnu medalju”, rekao je Kvesić, treći hrvatski predstavnik s titulom svjetskoga prvaka u karateu, nakon Juniora Lefevrea (2000.) i Danila Domdjonija (2008.).

Podsjetimo, Ivan Kvesić dolazi iz mjesta Kočerin kod Širokog Brijega, a u svijet karatea krenuo je zapravo putem tek nešto starijeg brata Anđela Kvesića, koji već od ranije ima u svojoj riznici odličja s najvećih natjecanja. I jedan i drugi su ponikli u karate klubu Široki Brijeg, a zadnjih par sezona s velikim uspjehom nastupaju za KK Hercegovina iz Zagreba.

SVJETSKI PRVAK IVAN KVESIĆ: Osjećaj je neopisiv, scenarij kao u najluđim snovima! 1

“Ova medalja je puno više od toga, ona je ogroman uspjeh za njega, obitelj, klub državu, hrvatski sport i karate. Veliki je poticaj za mlade sportaše i sve nas. Uz kvalitetan rad i vjeru sve je moguće!!! Hvala ti što si nas sve učinio ponosnima i sretnima”, kazao je nakon bratovog podviga Anđelo Kvesić.

Njihovim stopama je krenuo i najmlađi od braće, osmogodišnji Viktor, te također već osvaja odličja na karate turnirima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Roditelji Dijana i Stipe su, dakako uz trenera Daniela Vučića, najzaslužniji za uspjeh svojih sinova.

“Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan. Ma već sam ponosan i na Ivana, kao i Anđela, ali ovo je nešto stvarno veliko, ogromno. Dočekat ćemo ih u Zagrebu, prirediti pravu feštu, a potom ćemo ovaj veliki rezultat proslaviti i u našem Širokom Brijegu”, kazao je u izjavi za Dnevno.ba Ivanov otac Stipe.

SVJETSKI PRVAK IVAN KVESIĆ: Osjećaj je neopisiv, scenarij kao u najluđim snovima! 2

I uistinu Ivan i cijela ova obitelj zaslužuju pravu feštu i doček u Širokom Brijegu. I ne sumnjamo kako će Širokobriježani znati proslaviti uspjeh svoga Ivana, jer biti svjetski prvak u bilo kojem sportu ne događa se ipak svaki dan. Stoga Ivanu i Kvesićima još jednom iskrene čestitke.

Izvor: Dnevno.ba

Podijeli objavu