Podijeli objavu

Gran prix komisija koja je zadužena za određivanje pravila u Moto GP prvenstvu donijela je nekoliko odluka o promjeni pravila koje će se početi primjenjivati od početka naredne sezone.

Većina promjena se odnosi na vožnju, odnosno utrku po kišovitim vremenskim uvjetima. Podsjetimo, na kraju prošle sezone smo u Valenciji gledali jednu prilično zbunjujuću utrku po kiši gdje su neki vozači ponovo startali u drugom dijelu utrke iako su u prvom ispali, odnosno izletjeli sa staze.

Ipak, sada je odlučeno da će tek nakon potvrde stjurada na stazi biti odlučeno tko je zapravo još uvijek sudionik utrke, odnosno aktivan vozač i tko je završio trku prije nego što se dogodi ponovni start. Aktivnim vozačima će se smatrati oni koji u trenutku prekida utrke budu na stazi ili pokušavaju ponovno pokrenuti svoj motor pored staze kako bi se vratili u utrku. Vozači koji su pali tijekom utrke imat će pravo na pomoć kako bi vratili motor na stazu.

Osim toga, odlučeno je da će vozači tijekom naredne sezone imati 13 guma za kišu što je povećanje za dva u odnosu na dosadašnju praksu. Od spomenutih 13, imat će pravo na šest prednjih i sedam zadnjih guma.

Bit će promjena i u pogledu toga koji vozač se smatra za vozača koji je uspješno završio utrku, odnosno prošao kroz cilj, piše SportSport.ba. Do sada je to bio vozač koji je imao kontakt sa svojim motociklom prilikom prolaska kroz cilj, a od sada će za završetak utrke jednostavno biti dovoljno da vam prednji kraj motora prođe kroz cilj ili jedan dio tijela.

Također, ukoliko neki vozač bude kažnjen propuštanjem drugog vozača zbog preticanja dok je istaknuta žuta zastavica, vozač će o tome biti obaviješten na tabli istaknutoj na liniji cilja najkasnije tri kruga nakon što je odlučeno da je kažnjen (do sada je granica bila pet krugova).

Podijeli objavu