Podijeli objavu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić povratkom na funkciju koju je obavljao od 2006. do 2014. godine odlučio je u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva BiH vratiti i umjetničko djelo s likom Josipa Broza Tita.

Komšić je 20. studenog svečano preuzeo funkciju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nakon pobjede na izborima on je najavio da bi mogao vratiti Titovu sliku u svoj kabinet.

Tijekom  sastanka sa srbijanskim ambasadorom Aleksandrom Đorđevićem i susreta s ambasadorom Francuske Guillaumeom Roussonom na zidu iznad stola za sastanke mogla se uočiti velika slika s likom bivšeg predsjednika SFRJ.

U svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio da će se zalagati za sve građane BiH i za civilizacijske tekovine.

Josip Broz Tito se “vratio” u Predsjedništvo BiH 1

“Zakleo sam se i to neće biti iznevjereno. U vrhu mojih prioriteta biti će rad na vladavini prava i afirmaciji demokratskih tekovina. Bez borbe protiv svakog oblika diskriminacije ne može biti slobode. Građani BiH trebaju znati da ću biti pobornik svake vrste ravnopravnosti. Naša država utemeljena je na principima antifašizma i vrijeme na nas stavlja izazov da pokažemo Europi kako baštinimo civilizacijske i europske vrijednosti”, rekao je Komšić u svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH, piše Klix.ba.

Podijeli objavu