Podijeli objavu

Nekolicina pripadnika skupine “Pravda za Davida” u utorak se ponovo pojavila pred pravoslavnom sabornom crkvom u Banjoj Luci i tamo su u tišini zapalili svijeće kako bi na simboličan način podsjetili na svoje zahtjeve da se napokon razjasne okolnosti pod kojima je mladić David Dragičević pronađen mrtav u ožujku prošle godine.

Nakon što je policija donijela odluku o zabrani svih prosvjeda skupine “Pravda za Davida”, saborna je crkva postala nekom vrstom njihovog alternativnog okupljališta a među onima koji su došli zapaliti svijeću bila je Suzana Radanović, Davidova majka.

Davidov otac nestao prije 24 sata

Novinarima je potvrdila kako i dalje ne zna gdje je Davor Dragičević, Davidov otac koji je nestao prije 24 sata a prije toga je 280 dana predvodio okupljanja i prosvjede koji su eskalirali poteklog tjedna i završili nasilnim rastjerivanjem i uhićenjima prosvjednika.

“Kome da prijavim nestanak? Prijavila sam i Davidov nestanak pa ga nisam našla”, kazala je Radanović, sugerirajući kako bi policija sama trebala dati odgovor gdje je zapravo Davor.

Uhićen oporbenjak Stanivuković

Stanivuković je također došao zapaliti svijeću a uhićen je na temelju tjeralice koja je za njim raspisana zbog sudjelovanja u prosvjednom okupljanju u nedjelju koje je policija silom prekinula.

Prije uhićenja novinarima je kazao kako je odlučio ostati do kraja uz one koji se bore za istinu o Davidovoj smrti.

“Nije bitan Draško nego poruka i otpor koji pružamo. Možda se nekada ne slažem s Davorom, ali se čovjek bori zbog svojeg djeteta i za čitavu zemlji, pravdu u svakom smislu. Cilj je sloboda koju više nemamo”, kazao je Stanivuković.

Tužbe zbog otkazivanja dočeka Nove godine

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je u utorak kao će gradska uprava protiv organizatora skupa održanog u nedjelju podnijeti tužbe za naknadu “milijunske štete” koja je, kako tvrdi, prouzročena otkazivanjem planirane proslave dočeka Nove godine na otvorenome.

Suzana Radanović to je prokomentirala konstatacijom kako će i ona podnijeti tužbu ali protiv gradske uprave zbog opće nesigurnosti koja vlada U Banjoj Luci te protiv policije koja je 25. prosinca bez naloga pretraživala njezinu kuću i pri tom joj tri sata nije dopustila komunikaciju s dvoje malodobne djece koja su tamo praktično bila zatočena u vrijeme policijske racije, piše Hina.

Podijeli objavu