Podijeli objavu

USKOK je potvrdio da provodi izvide vezano uz SDP-ovog zastupnika u zagrebačkoj Skupštini Zvane Brumnića te informacije da mu je nuđeno tri milijuna kuna za prelazak na stranu Milana Bandića.

– Nakon objave informacije da su SDP-ovcu Zvani Brumniću navodno nuđena tri milijuna kuna za prelazak u stranku Milana Bandića, obavještavamo Vas da USKOK u predmetnom slučaju provodi izvide o kojima, s obzirom da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne možemo davati informacije – odgovoreno je N1 televiziji iz USKOK-a.

Sve to komentirao je prošli tjedan i šef HSS-a Krešo Beljak, govoreći o prelasku svog dojučerašnjeg kolege Mladena Madjera u Bandićev saborski klub.

– Ako su tri milijuna kuna kad je Brumnić u pitanju, onda je za saborskog zastupnika cifra puno viša – kaže Beljak.

Brumnić bez komentara nakon iskaza u Uskoku

Nakon ispitivanja u Uskoku SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvane Brumnić nije želio komentirati sumnje da mu je za prijelaz u stranku Milana Bandića nuđeno tri milijuna kuna.

“Reći ću samo da sam dao izjavu u Uskoku”, kratko je kazao Brumnić nakon izlaska iz sjedišta Uskoka u Gajevoj ulici. Istu je tvrdnju ponovio i na pitanje je li potvrdio ili opovrgnuo sumnje da mu je nuđen novac.

U izjavi Hini Brumnić je ranije opovrgnuo da mu je bilo što nuđeno.

Istovremeno o mogućoj političkoj korupciji iskaz je policijskom odjelu za suzbijanje korupcije dao predsjednik HSS-a Krešo Beljak nakon što je Uskok prošlog tjedna potvrdio da provodi izvide o prelasku nekadašnjeg HSS-ovca Mladena Madjera u Bandićev saborski klub, prenosi 24 sata.

U izjavi medijima Beljak nije želio komentirati izvide o navodnom pokušaju Brumnićeva podmićivanja.

Podijeli objavu