Podijeli objavu

Izbornik inzistira na dobroj i čvrstoj obrani iz koje će se izlaziti u kontre. Rekao bi da je to jedna nova Hrvatska u nekom bržem izdanju s više izmjena i rotacija. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici s neugodnim Islandom dobro odigrati jer posao sigurno neće biti lak, rekao je Luka Cindrić dan uoči odlaska na SP.

Hrvatski rukometaši odradili su pripreme i sad je na redu Svjetsko prvenstvo. Izbornik Červar dao je konačan popis igrača i sve je spremno za odlazak u Njemačku.

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, mnogi bi rekli i napokon, je u potpunosti spreman za nove izazove s hrvatskom reprezentacijom.

– Jedva čekamo prvu utakmicu sa Islandom 11. Čuli smo da će biti puno naših navijača i to nam puno znači, Iako mi jesmo u krugu tih reprezentacija koje mogu ući u borbu za medalje, 8 9 reprezentacija imaju strašne momčadi – započeo je Duvnjak.

Poreč: Hrvatska i Crna Gora na međunarodnom rukometnom turniru HEP Croatia Cup | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvenstvo je veoma izjednačeno pa je teško najaviti pohod na medalju.

– Naš cilj je biti među prvih sedam da izborimo Olimpijske igre u Tokiju jer mislim da je to jako važno za hrvatski rukomet. O očekivanjima možda možemo pričati poslije prve utakmice. samo o njoj razmišljamo, to nam je iznimno bitno za samopouzdanje jer ukoliko s pobjedom krenemo u turnir, onda je puno lakše.

Cindrić: Pritisak je pozitivna stvar

– Mislim da možemo bit zadovoljni s održanim pripremama. U Utakmicama smo neke ciljeve dobro ostvarili, neke ideje koje smo imali od samih početaka. Svi smo zdravi i demo kompletni na prvenstvo koje je dugo pa će nam trebati puno rotacija i izmjena – najavio je Luka Cindrić.

Očekivanja navijača uvijek su velika, ali pritisak za Cindrića ima pozitivan učinak.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Å vicarska | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

– Postoji pritisak, ali rekao bi to da je pozitivna stvar. Ulog je velik, ali imamo dobru i samopouzdanu ekipu, idemo pokazati najbolje od sebe – jasan je ‘Cindrić’.

Lino u pripremi ima jednu novu Hrvatsku s kojom će pokušati iznenaditi protivnike, navodi 24 sata.

– Izbornik inzistira na dobroj i čvrstoj obrani iz koje će se izlaziti u kontre. Rekao bi da je to jedna nova Hrvatska u nekom bržem izdanju s više izmjena i rotacija. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici s neugodnim Islandom dobro odigrati jer posao sigurno neće biti lak. Hrvatska će igrati u Münchenu, a protivnici su u Olimpijskoj dvorani ŠpanjolskaMakedonijaIslandBahrein Japan.

Prvi susret igramo s Islandom 11. siječnja u 18 sati, potom je protivnik 13. siječnja Japan (16.30 sati), pa Makedonija 14. siječnja (18 sati), 16. siječnja Bahrein (18 sati), a zadnju utakmicu u skupini igramo sa europskim prvakom Španjolskom 17. siječnja u 20.30 sati.

Podijeli objavu