Podijeli objavu
Čelni čovjek Amazona i najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos i njegova supruga MacKenzie razvode se nakon 25 godina braka.

Prema pisanju BBC-a par je vijest o razvodu objavio u zajedničkoj izjavi na Twitteru.

‘Nakon dugog razdoblja istraživanja naše ljubavi i privremenog razdvajanja, odlučili smo se razvesti i nastaviti naše živote kao prijatelji’, stoji u objavi.

Vijest o razvodu dolazi nakon što je prije nekoliko dana objavljeno kako je Amazon svrgnuo Microsoft s prvog mjesta liste najvrijednijih tvrtki na svijetu.

‘Neizmjerno smo sretni što smo pronašli jedno drugo te smo zahvalni na svim ovim godinama koje smo proveli zajedno u braku. Da smo znali da ćemo se nakon 25 godina razvesti, svejedno bismo sve isto učinili. Proveli smo predivan život zajedno kao bračni par i pred nama je jednako predivna budućnost kao roditelja, prijatelja i poslovnih partnera te kao pojedinaca koje očekuju novi izazovi i avanture’, napisao je par u izjavi, dodajući kako će bez obzira na drugačiji bračni status zauvijek ostati obitelj i prijatelji.

48-godišnja MacKenzie Bezos je književnica, a jedna od njezinih najpoznatijih knjiga je ‘The Testing of Luther Albright’. Bila je među prvim zaposlenicima Amazona, a 2014. je osnovala online platformu protiv spolnog uznemiravanja ByStander Revolution.

Bezosi koji imaju četvero djece, upoznali su se dok su oboje radili za newyorško investicijsko društvo D. E. Shaw, puno prije nego je Jeff osnovao Amazon. Priča se da je dio strateškog programa za Amazon napisan dok je par putovao autom iz New Yorka u Seattle.

Par zajedno ima četvero djece, od kojih je jedno posvojeno. Obzirom da se vrijednost Amazona procijenjuje na 797 milijardi dolara, što Jeffa Bezosa čini najbogatijim čovjekom na svijetu, očekuje se da bi ovo mogao biti najskuplji razvod u povijesti, piše BBC.

Podijeli objavu