Podijeli objavu
Nakon što je Ivan Pernar na svom Facebooku počeo dijeliti zdravstvene savjete zbog kojih se na noge digla struka, stigla mu je i prva kaznena prijava.

Miroslav Harjaček, voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske podnio je kaznenu prijavu protiv Ivana Pernara, saborskog zastupnika, jer se u više navrata bavio nadriliječništvom, čime je u opasnost doveo zdravlje i živote građana Republike Hrvatske, priopćili su iz te stranke.

Predlažu Državnom odvjetništvu da poduzme sve zakonom predviđene radnje kako bi se pokrenuo kazneni postupak protiv Ivana Pernara budući je činio kaznena djela nadriliječništva iz čl. 184. Kaznenog zakona, prenosi Tportal.hr.

‘Kada netko širi ideje nadriliječništva, kao što već neko vrijeme uporno radi Ivan Pernar putem javnih komunikacijskih kanala, čime u zabludu može dovesti velik broj ljudi, i kad to štoviše, čini kao javna osoba, političar i saborski zastupnik, to ulazi u kategoriju širenje ideja opasnih za zdravlje i život ljudi!’, obrazložio je Ivica Puljak, član Predsjedništva stranke Pametno.

Pernar je na svom Facebooku dijelio zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.

Podijeli objavu