Podijeli objavu

U ovotjednome izdanju kviza “Potjera” s voditeljem Tarikom Filipovićem, emitiranom na Prvome programu HRT-a ove srijede, dipl. pravnik iz Zagreba Ivan Sabljić sjajnim je nastupom privukao pozornost gledatelja, a nedostajalo je tek nekoliko sekundi da umakne “lovcu” u završnoj potjeri.

Ivan, inače rođeni Zagrepčanin, podrijetlom je iz Hercegovine; majka Zdenka mu je iz Čalića (općina Čitluk), a tata Mate iz Buhova (Grad Široki Brijeg).

Nakon fantastične minute u kojoj je odgovorio točno na sedam pitanja i osvojio 24.500 kuna, Ivan je pokazao sjajno znanje i u dvoboju s “lovcem” Krešimirom Međeralom Sučevićem, odgovorivši točno na sva postavljena pitanja.

U posljednjoj, završnoj potjeri, u kojoj se našao s kolegom Lovrom, sam Ivan napravio je niz od čak 11 točnih odgovora.

Malo je nedostajalo za konačnu pobjedu Ivana i Lovre, no “lovac” je u posljednjih nekoliko sekundi uspio “uloviti” niz od 14 točnih odgovora.

Inače, Ivan je veliki ljubitelj kvizova kojega gledatelji HTV-a pamte kao pobjednika “Najjače karike”. Također, redovito sudjeluje u pub-kvizu “Cultni kviz” koji je prije dva tjedna imao svoje jubilarno 100. izdanje, prenosi Večernji list.

Od malih nogu obožavao sam istraživati povijest, čitati knjige i proširivati svoje znanje. Sve me je zanimalo, a posebno povijest umjetnosti i općenito – povijest čovječanstva te zemljopis. Radujem se novome izazovu i uvjeren sam u pobjedu kada sljedeći put nastupim u “Potjeri”, kroz smijeh je kazao simpatični Ivan, podrijetlom Hercegovac koji obožava dolaziti u rodni kraj svojih roditelja te s ponosom ističe svoje korijene.

Podijeli objavu