Podijeli objavu

Nekadašnji svjetski ”broj 1” Andy Murray najavio je da se planira povući iz tenisa nakon ovogodišnjeg Wimbledona, ali strahuje da bi Australian Open mogao biti njegov posljednji turnir u karijeri.

Trostruki Grand Slam pobjednik, koji se već dulje bori s oporavkom od operacije kuka, u petak je u suzama razgovarao s novinarima u Melbourneu.

Nisam siguran da mogu igrati kroz bol još četiri ili pet mjeseci. Želim još zaigrati u Wimbledonu i onda stati, ali nisam siguran da ću to moći, poručio je utučeni Murray.

Međutim, 31-godišnji Škot poručuje da i dalje namjerava nastupiti u prvom kolu Australian Opena protiv španjolskog tenisača i 22. nositelja Roberta Bautiste Aguta. Bivši svjetski “broj jedan” prošle je godine u siječnju operirao desni kuk i od tada je odigrao 14 mečeva od povratka tenisu prošlog lipnja.

Na konferenciji za novinare Murray je priznao:

Ne osjećam se dobro, dugo se borim. Već 20 mjeseci osjećam mnogo boli. Uglavnom sam učinio sve što je bilo moguće kako bih se osjećao bolje i nije pomoglo, otkrio je Škot.

U boljoj sam poziciji nego što sam bio prije šest mjeseci, ali još uvijek osjećam veliku bol. Još uvijek mogu igrati do određene razine, ali ne više na razini na kojoj sam igrao. Bol je prevelika – moram razmišljati o svom životu, nadodao je, piše Gol.hr.

Murray je bio potpuno iskren u procjeni svojih sposobnosti i kaže da je potrebna nova operacija kuka kako bi kasnije mogao kvalitetnije živjeti u mirovini.

Moram imati krajnju točku jer igram bez ikakve ideje o tome kad će bol prestati. Volio bih igrati do Wimbledona i onda bih volio prestati, ali nisam siguran da i to više mogu ostvariti, u suzama je izjavio Andy Murray.

 

Podijeli objavu